Image
Τρίτη 06 Ιουνίου 2023 12:33 Βλέπω/Ακούω

Νέες γνώσεις και συμπεράσματα από το 9ο Διεθνές Συνέδριο ΙΑΚΕ

 Με απόλυτη επιτυχία και πλειάδα πολύτιμων συμπερασμάτων καθώς και νέας γνώσης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του φετινού Διεθνούς Συνεδρίου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με θέμα: «Πολίτης, Εκπαίδευση & Πολιτική Συμμετοχή: Διαμορφώνοντας Ενεργούς Πολίτες στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Το 9ο Συνέδριο πέτυχε να συνταιριάξει δυνάμεις που εργάζονται στον εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό χώρο, ερευνητές από διαφορετικές ειδικότητες, επιστημονικούς κλάδους και πεδία ενδιαφερόντων, μελετητές σε θέματα ανάπτυξης, σχεδιασμού, καινοτομίας, αειφορίας, πολιτιστικής διαχείρισης και επικοινωνίας, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε μία δημόσια συζήτηση σχετικά με τον ρόλο της ιδιότητας του πολίτη στα σημερινά σύνθετα πολιτικά συστήματα και για τις σχέσεις μεταξύ εκπαίδευσης και πολιτικής συμμετοχής.

Η σύνοψη των εργασιών που έκανε ο Καθηγητής και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Λάβδας ήταν απόλυτα κατατοπιστική και απέδωσε άψογα το επιστημονικό κεφάλαιο που κατακτήθηκε στη διάρκεια του Συνεδρίου. Παράλληλα, την Κεντρική Ομιλία με τίτλο «Συμπεριληπτική Κοινωνία: Ψηφιακή προσβασιμότητα και Ανθρωποκεντρική Τεχνητή Νοημοσύνη» πραγματοποίησε ο τιμώμενος Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, Κωνσταντίνος Στεφανίδης.

Στο φετινό Συνέδριο έλαβαν μέρος 430 εισηγητές από διάφορα πανεπιστήμια, εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αυστρία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία, Νορβηγία, Ισλανδία και Πολωνία.

Αξιοποιηθήκαν έξι παράλληλες αίθουσες: τρεις με φυσική παρουσία των εισηγητών και ακόμη τρεις όπου οι παρουσιάσεις διεξάγονταν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: 

Το Ι.Α.Κ.Ε αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους επίσημους καλεσμένους και κεντρικούς ομιλητές:
τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Στεφανίδη, ο οποίος άνοιξε ένα παράθυρο στο μέλλον, ένα μέλλον που μπορεί να είναι συμπεριληπτικό και ανθρωπιστικό με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης διαγράφοντας επιτέλους κάθε διάκριση και αποκλεισμό ατόμων ή ομάδων,
τον Καθηγητή Δημήτριο Κοτρόγιαννο, την Κοινωνιολόγο Μαρία Δρακάκη, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκο Παπαδάκη και βέβαια κάθε εισηγητή και εισηγήτρια που συμμετείχε διά ζώσης ή εξ αποστάσεως και συνέβαλε στην επιτυχία αυτού του Συνεδρίου.
Εκτιμούμε ότι οι επιστημονικές διαπιστώσεις, επισημάνσεις και στοχασμοί πάνω σε επιμέρους θέματα που εξετάστηκαν, αναδεικνύουν τη δυνατότητα συγκρότησης μίας ολιστικής και ενιαίας πρότασης για τους εκπαιδευτικούς, οικονομικούς, αλλά και πολιτικούς και πολιτειακούς θεσμούς.
Ευχαριστούμε ακόμη όσους υποστήριξαν τη διοργάνωση ατομικά ή ως εκπρόσωποι φορέων:
Τον Περιφερειάρχη, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμαρχο Χερσονήσου, τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, όλους όσους υποστήριξαν και στάθηκαν αρωγοί και σε αυτό το συνέδριο και τέλος τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΑΚΕ που εδώ και μια δεκαετία εργάζονται χωρίς να βαρυγκωμούν, τα μέλη της Οργανωτικής και της Επιστημονικής Επιτροπής και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της και βέβαια κάθε εθελοντή κι εθελόντριά μας για την πολύτιμη βοήθεια στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου.
Πραγματοποιήθηκαν επίσης με μεγάλη επιτυχία μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, όπως η ξενάγηση στο κέντρο του Ηρακλείου από την εθελόντριά μας, αρχαιολόγο Αθηνά Σφακάκη καθώς και η εκδρομή την Κυριακή 27 Μαΐου στον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα, την Πλάκα και τη Σπιναλόγκα. Σύνεδροι, εισηγητές και συμμετέχοντες είχαν ακόμη την ευκαιρία να απολαύσουν μια Κρητική βραδιά στο παραδοσιακό κέντρο ‘’Αρόλιθος’’ καθώς και τη δεξίωση από τον Δήμαρχο Χερσονήσου κο Γιάννη Σέγκο όπου το συγκρότημα ‘’Χοροκαστρίτες’’ παρουσίασε παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.

Σας προσκαλούμε λοιπόν και σας περιμένουμε στο 10ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του ΙΑΚΕ στο Ηράκλειο το 2024, το οποίο αισθανόμαστε δυνατοί και ικανοί να υποσχεθούμε πως θα διοργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο και για τις επόμενες δράσεις του Ι.Α.Κ.Ε μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες: http://www.iake.gr και http://www.iake.weebly.com

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 24.07.2024

Η ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti” από την Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τον Δήμο Ανωγείων

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Ανωγείων, διοργανώνουν εσπερίδα για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti” η οποία θ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 24.07.2024

Μεγάλη απάτη: Αν απαντήσετε σε αυτό το SMS, σας αδειάζουν τον λογαριασμό

Επιτήδειοι είναι πάντα έτοιμοι να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ή άλλα δεδομένα απο φορείς του κράτους και ανυποψίαστους πολίτες. Το νέο φαινόμενο κυβερνοαπάτης, αφορά

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 24.07.2024

Αλέξης Γεωργούλης: Απαντά στο δημοσίευμα για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών και αναφέρει πως η Εισαγγελέας Βρυξελλών εισηγήθηκε την άσκηση ποινικής δίωξης με σοβαρές κατηγ