Image
Τρίτη 06 Ιουνίου 2023 11:30 Πολιτική

Εκλογές 2023: Συνεδριάζουν σήμερα για το ντιμπέιτ ενόψει της κάλπης του Ιουνίου


Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής τίθεται το θέμα της διεξαγωγής τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Όπως είχε ανακοινωθεί, η συνεδρίαση της Διακομματικής θα γίνει σήμερα 6 Ιουνίου στις 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων (Α' όροφος) του κτηρίου του Υπουργείου Εσωτερικών, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15, παρότι αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 1η Ιουνίου.

Η Διακομματική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση είχε αποφασίσει επίσης να μην υπάρχουν περιορισμοί στις εμφανίσεις υποψηφίων στα ΜΜΕ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ακυρώνοντας ουσιαστικά την οδηγία του ΕΘνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Η απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής ήταν αναμενόμενη καθώς στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρξει σταυροδοσία.

Η Νέα Δημοκρατία προσέρχεται στη συνεδρίαση υπέρ ενός ντιμπέιτ με τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς τα κόμματα των οποίων εξελέγησαν στην Βουλή που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Post
Πολιτική Σάββατο 18.07.2026

Μητσοτάκης: Η έκθεση της Κομισιόν επιβεβαιώνει την πρόοδο της Ελλάδας στο κράτος δικαίου

Στη θετική αξιολόγηση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κράτος δικαίου αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι η χώρα καταγράφει σταθερή πρόοδο κα

Post
Πολιτική Σάββατο 18.07.2026

Ρένα Δούρου: Νέα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Το πρώτο μήνυμά της μετά την εκλογή

Η Ρένα Δούρου εξελέγη νέα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη. Η εκλογή της πραγματοποιήθηκε με επτά ψήφους υπέρ και

Post
Πολιτική Παρασκευή 17.07.2026

Με μαντινάδα από τα Σφακιά ο Πολάκης δείχνει να αποσύρεται από την κούρσα για την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο Παύλος Πολάκης μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα διεκδικήσει τελικά την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδα