Image
Τρίτη 06 Ιουνίου 2023 11:30 Πολιτική

Εκλογές 2023: Συνεδριάζουν σήμερα για το ντιμπέιτ ενόψει της κάλπης του Ιουνίου


Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής τίθεται το θέμα της διεξαγωγής τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Όπως είχε ανακοινωθεί, η συνεδρίαση της Διακομματικής θα γίνει σήμερα 6 Ιουνίου στις 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων (Α' όροφος) του κτηρίου του Υπουργείου Εσωτερικών, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15, παρότι αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 1η Ιουνίου.

Η Διακομματική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση είχε αποφασίσει επίσης να μην υπάρχουν περιορισμοί στις εμφανίσεις υποψηφίων στα ΜΜΕ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ακυρώνοντας ουσιαστικά την οδηγία του ΕΘνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Η απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής ήταν αναμενόμενη καθώς στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρξει σταυροδοσία.

Η Νέα Δημοκρατία προσέρχεται στη συνεδρίαση υπέρ ενός ντιμπέιτ με τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς τα κόμματα των οποίων εξελέγησαν στην Βουλή που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Post
Πολιτική Τετάρτη 02.09.2026

Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνου Πλεύρη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σάμου

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Παρασκευά Παπαγεωργίου, τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, τον Αντιπεριφερειάρ

Post
Πολιτική Τετάρτη 02.09.2026

Το «θαύμα» των τιμολογίων λίγο πριν από την κάλπη: Όψιμη μείωση στα μπλε, ακριβότερο ρεύμα για τους πολλούς

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες τιμολόγια ηλεκτρισμού που περιλαμβάνουν φθηνότερες τιμές για τα σταθερά τιμολόγια δωδεκαμήνου. Χρειάστηκε να πλησιάσουν οι εκλογές για να γίνει αυτό που το ΠΑΣΟΚ φώναζε εδώ και

Post
Πολιτική Τετάρτη 02.09.2026

Το οξυμένο πρόβλημα στέγασης σε νησιά και ακριτικές περιοχές, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Το οξυμένο πρόβλημα στέγασης σε νησιά και ακριτικές περιοχές που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, αναδεικνύει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας ως Αναφορά προς τον