Image
Τρίτη 06 Ιουνίου 2023 11:30 Πολιτική

Εκλογές 2023: Συνεδριάζουν σήμερα για το ντιμπέιτ ενόψει της κάλπης του Ιουνίου


Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής τίθεται το θέμα της διεξαγωγής τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Όπως είχε ανακοινωθεί, η συνεδρίαση της Διακομματικής θα γίνει σήμερα 6 Ιουνίου στις 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων (Α' όροφος) του κτηρίου του Υπουργείου Εσωτερικών, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15, παρότι αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 1η Ιουνίου.

Η Διακομματική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση είχε αποφασίσει επίσης να μην υπάρχουν περιορισμοί στις εμφανίσεις υποψηφίων στα ΜΜΕ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ακυρώνοντας ουσιαστικά την οδηγία του ΕΘνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Η απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής ήταν αναμενόμενη καθώς στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρξει σταυροδοσία.

Η Νέα Δημοκρατία προσέρχεται στη συνεδρίαση υπέρ ενός ντιμπέιτ με τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς τα κόμματα των οποίων εξελέγησαν στην Βουλή που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Post
Πολιτική Πέμπτη 01.10.2026

Αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης και προβλήματα με το Κτηματολόγιο αύριο στη Βουλή

Στη Βουλή φέρνει ο Βουλευτής Ηρακλείου και πρ. Υπουργός,Λευτέρης Αυγενάκης, το ζήτημα που προκαλεί έντονη ανησυχία στους παραγωγούς της Κρήτης: τις εκκρεμότητες του Κτηματολογίου που δυσκολεύουν την ο

Post
Πολιτική Πέμπτη 01.10.2026

Χάρης Μαμουλάκης: Ερωτήματα για την ασφάλεια και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του νέου δανειοθαλάμου στον Μοχό

Την ανάγκη επανεξέτασης της χωροθέτησης του νέου δανειοθαλάμου στον Μοχό, λόγω πιθανών επιπτώσεων στην ασφάλεια, το περιβάλλον και την τοπική ανάπτυξη, αναδεικνύει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χά

Post
Πολιτική Πέμπτη 01.10.2026

Παρέμβαση της Ελένης Βατσινά για τον επικίνδυνο δρόμο Καπετανιανά – Άγιος Ιωάννης

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων ασφάλειας και προσβασιμότητας στον δρόμο Καπετανιανά – Άγιος Ιωάννης του Δήμου Γόρτυνας ζητ