Image
Τρίτη 06 Ιουνίου 2023 11:30 Πολιτική

Εκλογές 2023: Συνεδριάζουν σήμερα για το ντιμπέιτ ενόψει της κάλπης του Ιουνίου


Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής τίθεται το θέμα της διεξαγωγής τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Όπως είχε ανακοινωθεί, η συνεδρίαση της Διακομματικής θα γίνει σήμερα 6 Ιουνίου στις 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων (Α' όροφος) του κτηρίου του Υπουργείου Εσωτερικών, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15, παρότι αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 1η Ιουνίου.

Η Διακομματική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση είχε αποφασίσει επίσης να μην υπάρχουν περιορισμοί στις εμφανίσεις υποψηφίων στα ΜΜΕ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ακυρώνοντας ουσιαστικά την οδηγία του ΕΘνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Η απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής ήταν αναμενόμενη καθώς στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρξει σταυροδοσία.

Η Νέα Δημοκρατία προσέρχεται στη συνεδρίαση υπέρ ενός ντιμπέιτ με τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς τα κόμματα των οποίων εξελέγησαν στην Βουλή που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Post
Πολιτική Δευτέρα 19.01.2026

Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνάντησή του με αγρότες και κτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου (vid)

Ελπίζω να έχουμε πραγματικά μία παραγωγική συζήτηση. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι, κατά την άποψή μας, αυτή η συνάντηση έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Νομίζω ότι έχουμε ήδη κινηθεί σε πολλά επίπεδα

Post
Πολιτική Δευτέρα 19.01.2026

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Επανασχεδιασμός του προγράμματος αντιμετώπισης της αύξησης του αριθμού λαγοκέφαλων στις ελληνικές θάλασσες

«Δεν είναι αποδεκτό να μην συμπεριλαμβάνονται τα Δωδεκάνησα σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεξέλεγκτης αύξησης του αριθμού των λαγοκέφαλων στην περιοχή»

Post
Πολιτική Δευτέρα 19.01.2026

Β. Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, στο Κάιρο και των διμερών συναντήσεων που πραγματοποίησε με την πολιτική ηγεσία της Αιγύπτου, πραγματοποιήθηκ