Image
Τρίτη 06 Ιουνίου 2023 11:30 Πολιτική

Εκλογές 2023: Συνεδριάζουν σήμερα για το ντιμπέιτ ενόψει της κάλπης του Ιουνίου


Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής τίθεται το θέμα της διεξαγωγής τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Όπως είχε ανακοινωθεί, η συνεδρίαση της Διακομματικής θα γίνει σήμερα 6 Ιουνίου στις 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων (Α' όροφος) του κτηρίου του Υπουργείου Εσωτερικών, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15, παρότι αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 1η Ιουνίου.

Η Διακομματική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση είχε αποφασίσει επίσης να μην υπάρχουν περιορισμοί στις εμφανίσεις υποψηφίων στα ΜΜΕ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ακυρώνοντας ουσιαστικά την οδηγία του ΕΘνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Η απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής ήταν αναμενόμενη καθώς στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρξει σταυροδοσία.

Η Νέα Δημοκρατία προσέρχεται στη συνεδρίαση υπέρ ενός ντιμπέιτ με τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς τα κόμματα των οποίων εξελέγησαν στην Βουλή που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Post
Πολιτική Παρασκευή 24.07.2026

Πρόταση ΠΑΣΟΚ: 5 άξονες για μια σύγχρονη και αποκεντρωμένη δημόσια πολιτική διαχείρισης υδάτων

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την εντεινόμενη λειψυδρία και τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, η κυβέρνηση επιλέγει να συγκεντρώσει τη διαχείριση των υδάτων σε δύο ανώνυμες εταιρείες, τ

Post
Πολιτική Παρασκευή 24.07.2026

Κυρ. Μητσοτάκης: «Εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο – Συνεχίζουμε το κυβερνητικό έργο»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην ολοκλήρωση της τετραετούς θητείας της, υλοποιώντας το πρόγραμμα

Post
Πολιτική Τετάρτη 22.07.2026

Πρόγραμμα επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη Θεσσαλία και την Π.Ε. Φθιώτιδας

Αύριο, Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα επισκεφθεί έργα αποκατάστασης υποδομών στη Θεσσαλία και την Π.Ε. Φθιώτιδας, που υπέστησαν ζημιές από τις κακοκα