Image
Κυριακή 04 Ιουνίου 2023 13:03 Είς Υγείαν

Προσοχή στις βαφές μαλλιών εφιστά ο καθηγητής Δ. Κουρέτας

Με τις βαφές μαλλιών και τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρουν ασχολήθηκε αυτή τη φορά σε ανάρτησή του ο Καθηγητής κ. Δημήτρης Κουρέτας, κρούοντας το… καμπανάκι.

Δείτε τα όσα αναλύει:

«Οι βαφές μαλλιών υπάρχουν σε τρεις μεγάλες ποικιλίες: οξειδωτικές (μόνιμες), άμεσες (ημιμόνιμες ή προσωρινές) και φυσικές. Οι περισσότερες βαφές μαλλιών που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη – τόσο οι βαφές που φτιάχνετε μόνοι σας όσο και αυτές που χρησιμοποιούνται στα σαλόνια – είναι μόνιμες βαφές.

Υποβάλλονται σε χημικές αντιδράσεις για να δημιουργήσουν χρωστική ουσία που εναποτίθεται στους άξονες των μαλλιών και μπορεί να αποτελέσει τον μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου. Οι άνθρωποι εκτίθενται σε χημικές ουσίες στις βαφές μαλλιών μέσω άμεσης επαφής με το δέρμα ή εισπνέοντας αναθυμιάσεις κατά τη διαδικασία της βαφής. Η επαγγελματική έκθεση στη βαφή μαλλιών, όπως βιώνουν οι κομμωτές, έχει ταξινομηθεί ως πιθανώς καρκινογόνος.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν η προσωπική χρήση μόνιμων βαφών μαλλιών αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο ή θάνατο που σχετίζεται με καρκίνο. Πολλές μελέτες έχουν διερευνήσει τη σχέση μεταξύ της προσωπικής χρήσης βαφής μαλλιών και του κινδύνου καρκίνου ή θανάτου από καρκίνο. Αντικρουόμενα ευρήματα προέκυψαν από ατελείς μελέτες λόγω μικρών πληθυσμών μελέτης, σύντομων χρόνων παρακολούθησης, ανεπαρκούς ταξινόμησης έκθεσης (προσωπική ή επαγγελματική) ή τύπου βαφής μαλλιών (μόνιμη έναντι μη μόνιμη) και ατελής καταγραφή των ειδικών για τον καρκίνο παραγόντων κινδύνου πέρα ​​από μόνιμη χρήση βαφής μαλλιών».

πηγή: magnesianews.gr

 

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 20.02.2026

ΕΟΔΥ: Τρεις θάνατοι από γρίπη αλλά πτώση της θετικότητας την τελευταία εβδομάδα- Δύο θάνατοι από COVID-19

Πτώση συνεχίζει να καταγράφει η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα και σταθερότητα παρουσιάζει η λοίμωξη COVID-19, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 9-15 Φεβρουαρίου. Ε

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 10.02.2026

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Δήμου Διονύσου – Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι Άγιοι Ανάργυροι» - Ένα νέο κεφάλαιο στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου

Ο Δήμος Διονύσου και το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» διά του προέδρου του, Θεόδωρου Τσουρούλα, προχώρησαν στην επίσημη υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, σημειώ

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 10.02.2026

ΠΑΓΝΗ: Τέλος στο 50% των εξορμήσεων αιμοδοσίας λόγω έλλειψης προσωπικού

Από την 1η Μαρτίου αναμένεται να σταματήσει τις εξωτερικές αιμοληψίες το τμήμα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου στο κέντρο της πόλης. Το ραντεβού με τους εθελοντές αιμοδότες στην π