Image
Τρίτη 30 Μαΐου 2023 15:28 Γυναίκα

Γιατί το να θες να αλλάξεις τον σύντροφό σου είναι τελείως λάθος;

 Μήπως να σταματήσεις να το κάνεις;

"Εγώ θα τον αλλάξω και θα τον φέρω στα μέτρα μου". Μία φράση που οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται, χωρίς απαραίτητα να την ξεστομίζουν. Συμβαίνει συνήθως στις ερωτικές σχέσεις, όταν ο ένας βλέπει τον άλλο σαν πηλό που θα πλάσει και θα τον διαμορφώσει όπως εκείνος επιθυμεί.

Μία επιθυμία που είναι λάθος σε τόσα πολλά επίπεδα, που δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Καταρχάς, να παραδεχτούμε ότι όλοι θα θέλαμε μία σχέση χωρίς διαφωνίες και προβλήματα. Μία σχέση όπου ο σύντροφός μας θα μας καταλαβαίνει χωρίς καν να μιλάμε, δεν θα διαφωνεί σημαντικά με αυτά που κάνουμε και θα προσαρμόζεται στον δικό μας τρόπο σκέψης, ακόμα και δεν το θέλει πολύ.

Δεν υπάρχει όμως υγιής σχέση που να περιλαμβάνει έναν σύντροφο που να θέλει να αλλάξει τον άλλο. Και οι λόγοι είναι αρκετοί.

Βασικά, δεν θα αλλάξει

Ή, τουλάχιστον, δεν θα αλλάξει επειδή εσύ το απαιτείς. Γνωρίζουμε τους ανθρώπους στην ενήλικη εκδοχή τους, επομένως κάποια πράγματα είναι ήδη εδραιωμένα. Αν δεν μας αρέσουν, η σωστή κίνηση είναι να μην μπούμε σε σχέση με έναν τέτοιο άνθρωπο. Αν τελικά υπάρξει αλλαγή σε συμπεριφορές, θα πρέπει να γίνει επειδή είναι ανάγκη του ίδιου και όχι επειδή το ζητάμε εμείς.

Δεν επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου

Είναι πολύ εύκολο και βολικό να επιρρίπτεις μονίμως ευθύνες στον σύντροφό σου και να θεωρείς ότι τα κάνεις όλα σωστά. Η αλήθεια όμως είναι κάπου στη μέση. Όταν μία σχέση είναι δυσλειτουργική, αναλαμβάνουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης και βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, από τη δική μας θέση. Αν ο άλλος δεν συμμετέχει σε αυτό, δεν κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον αλλάξουμε αλλά επιλέγουμε αν θα μείνουμε ή όχι.

Δεν υπάρχει ειλικρίνεια

Όταν προσπαθούμε να αλλάξουμε τον άλλο, αποφεύγουμε να μιλήσουμε για το πώς νιώθουμε εμείς, ποια είναι τα παράπονά μας και τι θα θέλαμε να αλλάξει. Όταν δεν υπάρχει υγιής επικοινωνία και νηφαλιότητα, η εύκολη λύση είναι το blame game. Το να κατηγορούμε δηλαδή τον άλλο, έτσι ώστε να μην δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για την επίλυση του προβλήματος.

Ξεχνάς τη συγχώρεση

Όταν λέμε συγχώρεση, μιλάμε για τα απλά και καθημερινά, που ξεπερνιούνται εύκολα. Αν δεν μάθουμε να αποδεχόμαστε, να συγχωρούμε και να προχωράμε, πώς θα το κάνει ο άλλος και για εμάς; Είναι βασικό να διαχωρίζουμε τα απλά από τα σημαντικά και να κατανοούμε, όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Και έρχεται το τέλος της σχέσης

Εσύ πώς θα ένιωθες αν ήσουν με κάποιον που θέλει να σε αλλάξει και βρίσκει όλο ελαττώματα; Η υγιής αντίδραση είναι να δεις την τοξικότητα σε αυτό και να θες να αποχωρήσεις από τη σχέση. Κάπως έτσι θα νιώθει και το ταίρι σου.

ilovestyle.com
Post
Γυναίκα Τρίτη 11.06.2024

Στην τελετή της Association Femmes d'Europe η Πρόεδρου του "Συνδέσμου" Μαίρη Παχιαδάκη

H Πρόεδρος του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου» Μαίρη Παχιαδάκη συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη από την Ελλάδα στην πανηγυρική τελετή παρουσίασης των Έ

Post
Γυναίκα Δευτέρα 10.06.2024

Διώξε τα κουνούπια από το σπίτι σου με το φυτό που μισούν

Αν είσαι επιρρεπής στο να σε τσιμπάνε τα κουνούπια τότε είναι λογικό πως όσο η θερμοκρασία αυξάνεται τόσο διογκώνεται και ο τρόμος σου. Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει η προοπτική του ύπνου με τα παρ

Post
Γυναίκα Δευτέρα 10.06.2024

Είναι ok το να παρακολουθείς πού κάνει like o φίλος σου στο Internet;

Όλο και περισσότερες γυναίκες φαίνονται αποφασισμένες να απαγορεύσουν στους συντρόφους τους να τους αρέσουν οι φωτογραφίες των influencers στο Instagram και να βλέπουν συγκεκριμένα video channels. Τo