Image
Τρίτη 30 Μαΐου 2023 11:40 Οικονομία

Για πρώτη φορά μηδενίστηκαν οι τιμές ρεύματος για έξι ώρες λόγω υπερπαραγωγής από ΑΠΕ

Η παραγωγή άγγιξε την περασμένη Κυριακή τα πολύ υψηλά επίπεδα του 80% της συνολικής εγχώριας παραγωγής
Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής αγοράς ενέργειας, η τιμή ρεύματος ήταν μηδενική για έξι ώρες την Κυριακή εξαιτίας της υψηλής παραγωγής ΑΠΕ και της χαμηλής κατανάλωσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», η παραγωγή των ΑΠΕ άγγιξε τα πολύ υψηλά επίπεδα του 80% της συνολικής εγχώριας παραγωγής, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά που έχει καταγραφεί – όχι όμως όμως το υψηλότερο.
 
Στις 7 Οκτωβρίου πέρυσι και για πέντε συνεχόμενες ώρες από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα σχεδόν το 100% της ζήτησης καλύφθηκε από ΑΠΕ.

Να σημειωθεί πως η διείσδυση των ΑΠΕ συνεχίζει να διευρύνεται έχοντας ξεπεράσει τις 10.000 MW το 2022.

madata.gr

Post
Οικονομία Τρίτη 13.10.2026

Πιερρακάκης: Αύξηση 30% στο επίδομα θέρμανσης – Διπλή στήριξη για τα νοικοκυριά

Την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης κατά 30% σε σχέση με πέρυσι ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, προαναγγέλλοντας παράλληλα απευθείας επιδότηση στην αντλ

Post
Οικονομία Δευτέρα 12.10.2026

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ερωτήματα, αναφορές και καταγγελίες στον e-ΕΦΚΑ

ΑπόσήμεραΔευτέρα 12 Οκτωβρίου 2026τίθεται σε λειτουργία το νέουποσύστημα ερωτημάτων, αναφορών και καταγγελιώντου e-ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) του Φορέα.

Post
Οικονομία Δευτέρα 12.10.2026

Ο Μιχάλης Κουβελιώτης αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN

Η AEGEAN ανακοινώνει ότι ο Δημήτρης Γερογιάννης, ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, το 1999, και Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) τα τελευταία 20 χρόνια, ολοκληρώνει τον κύ