Σάββατο 27 Μαΐου 2023 23:53 Αθλητικά

Ευρωπαϊκό κωπηλασίας: Δύο μετάλλια για την Ελλάδα



Τα πρώτα μετάλλιά τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας ανδρών/γυναικών που διεξάγεται στο Μπλεντ της Σλοβενίας πανηγυρίζουν τα ελληνικά κουπιά.

Οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στον τελικό σε 6:54.78 και έμεινε πίσω από το πλήρωμα της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο συγκροτούσαν οι Έμιλι Κρέιγκ και Ιμότζεν Γκραντ (6:52.32). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Γαλλίδες Λόρα Ταραντόλα και Κλερ Μποβέ με επίδοση 6:55.30.

Από την πλευρά τους, οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, καθώς ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στον τελικό σε 6:15.99. Το χρυσό μετάλλιο κρέμασαν στο λαιμό τους οι Ελβετοί Γιάν Σόιμπλε και Ραφαέλ Αχουμάντα Άϊρλαντ με επίδοση 6:13.81, οι οποίοι άφησαν στην δεύτερη θέση τους Ιταλούς Στέφανο Όπο και Γκάμπριελ Σοάρες με χρόνο 06:15.06.

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στον τελικό του σκιφ. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο τερμάτισε δεύτερος στην 2η ημιτελική σειρά με επίδοση 7:00.28 και πήρε το «εισιτήριο» για τον αυριανό (28/5, 14:25) τελικό, όπου θα διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο. Για την ιστορία, ο Ντούσκος έμεινε πίσω από τον Γερμανό Όλιβερ Τσάιντλερ, ο οποίος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 6:57.17.

Τέλος, η Ευαγγελία Φράγκου κατετάγη έκτη στον 2ο ημιτελικό του σκιφ με 7:54.42 και πήρε το «εισιτήριο» για τον αυριανό (28/5, 11:28) τελικό Β΄.

πηγή: topontiki.gr

 
Post
Αθλητικά Κυριακή 15.06.2025

Ντουπλάντις: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 6,28μ.ο απίθανος Σουηδός

Ακόμη ένα παγκόσμιο ρεκόρ, το 12ο συγκεκριμένα, έκανε στο άλμα επί κοντώ ο Μόντο Ντουπλάντις, ο οποίος στο Diamond League της Στοκχόλμης… πέταξε στα 6,28μ. Ο 26χρονος Σουηδός Ολυμπιονίκης είνα

Post
Αθλητικά Σάββατο 14.06.2025

“To Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής” κοριτσιών στις 16/6 στο Κλειστό "Δ. Βικέλας"

Το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς και η Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Κηφισιάς υπό την αιγίδα της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ, διοργανώνουν Τουρνουά Μπάσκετ Κοριτσιών με την

Post
Αθλητικά Παρασκευή 13.06.2025

Αγώνες δρόμου στην Βιάννο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Βιάννου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Βιάννου οργανώνει «ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ» στην Άνω Βιάννο δύο διαφορετικές πανέμορφες φυσιολατρικές διαδρομές