Image
Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 15:03 Πολιτική

Μαγνησία: Νεκρός ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό

Μια τραγωδία κρυβόταν τελικά πίσω από την εξαφάνιση του Χρήστου Τρικαλινού, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Οι συγγενείς του, τον αναζητούσαν εδώ και τρεις μέρες αλλά δεν μπορούσαν να τον βρουν πουθενά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού του και τον βρήκαν νεκρό.

Ο Χρήστος Τρικαλινός, καθηγητής πανεπιστημίου πέθανε μόνος, την Δευτέρα το βράδυ, επάνω στην καρέκλα του γραφείου του από ανακοπή καρδιάς σύμφωνα με το gegonota.news.

Λίγα λόγια για τον εκλιπόντα
Ο Χρήστος Τρικαλινός, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, γεννήθηκε το 1946 στο Βόλο και έζησε στον Αλμυρό Μαγνησίας. Σπούδασε Φυσική στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Από το 1981 έως το 2013 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την περίοδο 1981-2006 στο Τμήμα Φυσικής και την περίοδο 2006-2013 στο Τμήμα Μεθοδολογίας και Ιστορίας των Επιστημών.

Πέρασε από όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες, από Επιμελητής έως Καθηγητής. Δημοσίευσε πολλά επιστημονικά άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Έχει γράψει το βιβλίο “Μοριακή Φυσική – Θερμοδυναμική” και από κοινού με τον Παύλο Ιωάννου τα βιβλία “Ασκήσεις Φυσικής – Μηχανική” και “Ασκήσεις Φυσικής – Ηλεκτρομαγνητισμός”. Συμμετείχε επίσης στη συγγραφή εκπαιδευτικού πακέτου για την Φυσική Γενικής Παιδείας Α΄ και Β΄ Λυκείου. Συνταξιοδοτήθηκε το 2013. Από το 2014 ήταν Ομότιμος Καθηγητής.

Post
Πολιτική Παρασκευή 12.06.2026

ΠΑΣΟΚ: Η κυβερνητική προχειρότητα θέτει σε κίνδυνο τις περιουσίες χιλιάδων πολιτών στην Κρήτη

Η κυβερνητική προχειρότητα θέτει σε κίνδυνο τις περιουσίες χιλιάδων πολιτών στην Κρήτη, τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των Νομαρχιακών Επιτροπών ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου

Post
Πολιτική Πέμπτη 11.06.2026

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων έτους 2023

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στη Δράση «Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) Επιχειρήσεων» για το έτος 2023, στο

Post
Πολιτική Πέμπτη 11.06.2026

Τα πρώτα «γαλάζια» ψηφοδέλτια για τις εκλογές του 2027 ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία

Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώθηκαν οι πρώτες υποψηφιότητες που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του 202