Image
Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 15:03 Πολιτική

Μαγνησία: Νεκρός ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό

Μια τραγωδία κρυβόταν τελικά πίσω από την εξαφάνιση του Χρήστου Τρικαλινού, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Οι συγγενείς του, τον αναζητούσαν εδώ και τρεις μέρες αλλά δεν μπορούσαν να τον βρουν πουθενά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού του και τον βρήκαν νεκρό.

Ο Χρήστος Τρικαλινός, καθηγητής πανεπιστημίου πέθανε μόνος, την Δευτέρα το βράδυ, επάνω στην καρέκλα του γραφείου του από ανακοπή καρδιάς σύμφωνα με το gegonota.news.

Λίγα λόγια για τον εκλιπόντα
Ο Χρήστος Τρικαλινός, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, γεννήθηκε το 1946 στο Βόλο και έζησε στον Αλμυρό Μαγνησίας. Σπούδασε Φυσική στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Από το 1981 έως το 2013 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την περίοδο 1981-2006 στο Τμήμα Φυσικής και την περίοδο 2006-2013 στο Τμήμα Μεθοδολογίας και Ιστορίας των Επιστημών.

Πέρασε από όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες, από Επιμελητής έως Καθηγητής. Δημοσίευσε πολλά επιστημονικά άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Έχει γράψει το βιβλίο “Μοριακή Φυσική – Θερμοδυναμική” και από κοινού με τον Παύλο Ιωάννου τα βιβλία “Ασκήσεις Φυσικής – Μηχανική” και “Ασκήσεις Φυσικής – Ηλεκτρομαγνητισμός”. Συμμετείχε επίσης στη συγγραφή εκπαιδευτικού πακέτου για την Φυσική Γενικής Παιδείας Α΄ και Β΄ Λυκείου. Συνταξιοδοτήθηκε το 2013. Από το 2014 ήταν Ομότιμος Καθηγητής.

Post
Πολιτική Δευτέρα 15.06.2026

Ν. Ανδρουλάκης: Τρίτη τετραετία Νέας Δημοκρατίας σημαίνει τρίτη τετραετία ακρίβειας

Το Ίλιον επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, και συζήτησε με κατοίκους, παραγωγούς και καταστηματάρχες στη διάρκεια της περιοδείας του στην τοπι

Post
Πολιτική Δευτέρα 15.06.2026

Στη Βουλή η ανάγκη παράτασης των προεγκρίσεων και βεβαιώσεων δόμησης

Την ανάγκηάμεσης παράτασης της ισχύος των βεβαιώσεων και προεγκρίσεων που αφορούν την κατά παρέκκλιση εκτός σχεδίου δόμησηφέρνει στη Βουλήο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός,

Post
Πολιτική Κυριακή 14.06.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το Gov.gr το αγκαλιάσαμε όλοι από την πρώτη στιγμή, γιατί η ανάγκη να ξεφύγουμε από τη γραφειοκρατία ήταν τεράστια

Αναλυτικά η καθιερωμένη ολοκληρωμένη ανάρτηση του πρωθυπουργού: Καλημέρα σε όλες και όλους! Υποθέτω ότι οι περισσότεροι από εσάς κινείστε ήδη –όπως κι εγώ, όσο μπορώ– στους ρυθμούς του