Image
Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 15:03 Πολιτική

Μαγνησία: Νεκρός ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό

Μια τραγωδία κρυβόταν τελικά πίσω από την εξαφάνιση του Χρήστου Τρικαλινού, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Οι συγγενείς του, τον αναζητούσαν εδώ και τρεις μέρες αλλά δεν μπορούσαν να τον βρουν πουθενά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού του και τον βρήκαν νεκρό.

Ο Χρήστος Τρικαλινός, καθηγητής πανεπιστημίου πέθανε μόνος, την Δευτέρα το βράδυ, επάνω στην καρέκλα του γραφείου του από ανακοπή καρδιάς σύμφωνα με το gegonota.news.

Λίγα λόγια για τον εκλιπόντα
Ο Χρήστος Τρικαλινός, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, γεννήθηκε το 1946 στο Βόλο και έζησε στον Αλμυρό Μαγνησίας. Σπούδασε Φυσική στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Από το 1981 έως το 2013 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την περίοδο 1981-2006 στο Τμήμα Φυσικής και την περίοδο 2006-2013 στο Τμήμα Μεθοδολογίας και Ιστορίας των Επιστημών.

Πέρασε από όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες, από Επιμελητής έως Καθηγητής. Δημοσίευσε πολλά επιστημονικά άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Έχει γράψει το βιβλίο “Μοριακή Φυσική – Θερμοδυναμική” και από κοινού με τον Παύλο Ιωάννου τα βιβλία “Ασκήσεις Φυσικής – Μηχανική” και “Ασκήσεις Φυσικής – Ηλεκτρομαγνητισμός”. Συμμετείχε επίσης στη συγγραφή εκπαιδευτικού πακέτου για την Φυσική Γενικής Παιδείας Α΄ και Β΄ Λυκείου. Συνταξιοδοτήθηκε το 2013. Από το 2014 ήταν Ομότιμος Καθηγητής.

Post
Πολιτική Κυριακή 15.03.2026

Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: Ουρές και καθυστερήσεις παρατηρούνται στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα για την ανάδειξη αντιπροσώπων

«Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη, με λιγότερες ανισότητες, με ισχυρότερο κράτος δικαίου και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣ

Post
Πολιτική Κυριακή 15.03.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Κύπρος δεν είναι μόνη. Το είπα και το επαναλαμβάνω

Η καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουγού: Καλημέρα! Φτάσαμε ήδη στα μισά του Μαρτίου, με τις εξελίξεις γύρω μας να παραμένουν πυκνές. Στις αρχές της εβδομάδας, μαζί με τον Πρόεδρο της Γ

Post
Πολιτική Σάββατο 14.03.2026

Β. Κικίλιας: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου»

Για τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή, την απαράδεκτη στοχοποίηση των πλοίων της παγκόσμιας ποντοπόρου ναυτιλίας, καθώς και για την παράνομη μετανάστευση μίλησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησι