Image
Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 15:56 Γνώμες

6 τρόποι για να βοηθήσουμε τους κολλητούς μας όταν χωρίζουν

Τα Do & τα Dont's

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Είτε σε αυτή του χωρισμού, είτε σε αυτή που θέλουμε να βοηθήσουμε φίλους που μόλις τα "έσπασαν" με τη σχέση τους.

Ο καθένας βιώνει την κάθε κατάσταση διαφορετικά -παίζει άλλωστε και ρόλο το πώς τελικά τα πράγματα έληξαν. Το θέμα είναι όμως, να μπορέσεις να βγάλεις τον φίλο σου "έξω από το δράμα του χωρισμού" και να δει "τη μεγάλη εικόνα". Ή έστω να προσπαθήσεις να τον κάνεις να νιώσει καλύτερα, προτού πιάσει το κινητό και στείλει μήνυμα επανασύνδεσης για 100η φορά.

Να θυμίσουμε κάπου εδώ το σημαντικότερο όλων, το οποίο δεν είναι άλλο από το γεγονός πως κάθε χωρισμός θέλει τον χρόνο του. Για άλλους, ο χρόνος αυτός είναι λίγος, για άλλους όχι, όμως σίγουρα από τη μια μέρα στην άλλη δεν αλλάζουν πολλά. Ως φίλος λοιπόν, πάμε να δούμε τι μπορείς να κάνεις, πέρα από το να δώσεις τον ώμο σου να κλάψει:

Στα DON'TS

Για αρχή μη ξεκινήσεις να μιλάς άσχημα για τους πρώην

Εκφράσεις τύπου «στο είχα πει, δεν κάνει για σένα» ή «ευτυχώς γιατί δεν τον συμπαθούσα», δεν έχουν θέση εδώ. Και αυτό γιατί και θα τους αναστατώσουν, αλλά και πολύ πιθανόν να τους οδηγήσουν στο να σου κρύψουν πράγματα για τη συμπεριφορά τους ή ακόμη χειρότερα να προσπαθήσουν να υποστηρίξουν τους πρώην.

Μη τους πιέσεις για νέα σχέση ή ραντεβού

Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει και αυτό, αλλά πρέπει πρώτα να είναι έτοιμοι. Το να πιέσεις να βγείτε για νέες γνωριμίες ίσως δεν θα ήταν και το κατάλληλο πράγμα. Όπως και οι ειδικοί προτείνουν, είναι καλύτερο να περάσουμε λίγο χρόνο μόνοι μετά από έναν χωρισμό, να αναλογιστούμε τι πήγες λάθος, να συνειδητοποιήσουμε λάθη ή τοξικές καταστάσεις και στη συνέχεια να προχωρήσουμε με νέα αντιμετώπιση στις σχέσεις.

Μην μπαίνεις στη μέση

Να θυμάσαι πάντα, πάντα, πως δεν μπλέκεσαι για κανέναν λόγο ανάμεσα στο ζευγάρι, ειδικά σε φάση χωρισμού, ούτε επεμβαίνεις.

Στα DO'S

Βάλτε στο πρόγραμμα κάτι που θα αρέσει

Προγραμμάτισε κάτι το οποίο ξέρεις πως τους αρέσει. Μια κράτηση στο αγαπημένο τους εστιατόριο, ένα ποτό στο αγαπημένο σας στέκι. Μια απόδραση σε μέρος που λατρεύουν. Φρόντισε να τους θυμίσεις πόσο όμορφα μπορεί να περνούν και χωρίς τη σχέση.

Δείξε ότι είσαι εκεί

Ένα μήνυμα ή ένα τηλέφωνο μετά από λίγες ημέρες, μια επίσκεψη από εκεί ή έστω μια μικρή πράξη για να τους φτιάξεις τη μέρα, αρκεί για να καταλάβουν πως δεν είναι μόνοι σε αυτή τη δύσκολη φάση.

Περάστε καλά

Το πώς θα γίνει αυτό, το ξέρεις μόνο εσύ που είσαι φίλος. Αφού κλάψετε και αναλύσετε την κατάσταση, μην μπείτε στο φαύλο κύκλο να συζητάτε ξανά και ξανά για το θέμα ή για το τι πήγε λάθος και έφτασαν στον χωρισμό και μπλέξετε με την υπερανάλυση. Αντιθέτως, αφού γίνει ένα πρώτο process της υπόθεσης, είναι ώρα να περάσετε καλά και να νιώσουν πως ίσως είναι η στιγμή να προχωρήσουν παρακάτω ή έστω να αφήσουν το δράμα του χωρισμού πίσω τους.


ilovestyle.com
Post
Γνώμες Τρίτη 16.04.2024

Λυκούργος Σαμόλης: Η αύξηση του πετρελαίου οδηγεί σε άνοδο και τις τιμές των καυσίμων

Ο πρόεδρος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Ηρακλείου κ. Λυκούργος Σαμόλης, αναφέρει σε δήλωση στο Press Office Online (poo.gr) ότι η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου είναι ήδη πολύ υψηλή και δυστυ

Post
Γνώμες Τρίτη 16.04.2024

Δικαιοσύνη μπανανίας

Του Ναπολέων Λιναρδάτου Αν θέλεις να μετατρέψεις το σύνταγμα και τους νόμους σ’ ένα ευρετήριο γελοίων προφάσεων προς όφελος των κυβερνώντων, δεν έχεις παρά να παρακολουθήσεις τα έργα και τις

Post
Γνώμες Δευτέρα 15.04.2024

«Βόμβα» Έλον Μασκ: «Η Ελλάδα βιώνει πληθυσμιακή κατάρρευση»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την υπογεννητικότητα σε μία σειρά χωρών όπως η Ελλάδα κρούει με ανάρτησή του ο πασίγνωστος μεγιστάνας, Έλον Μασκ. Με ανάρτησή του, στο X γράφει πως «η Ελλάδα είναι μ