Image
Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 12:40 Οικονομία

Προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα

Αύριο, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας, του επιδόματος εργασίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους, σε δικαιούχους του επιδόματος εργασίας, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής αδείας.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Πάσχα θα γίνουν αυτόματα με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από την ΔΥΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 31 Μαρτίου 2023 έως 23 Απριλίου 2023, θα πραγματοποιηθεί μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr (gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).


Post
Οικονομία Πέμπτη 16.04.2026

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω 2026»: Επιδότηση έως και 90% για ανακαίνιση.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των επιδοτήσεων, με στόχο την αξιοποίηση χιλιάδων κλειστών κατοικιών και τη στήριξη κυρίως νέων ζευγαριών.

Post
Οικονομία Τετάρτη 15.04.2026

Στο 3,9% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

Επιταχύνθηκε σημαντικά ο ρυθμός ανόδου του πληθωρισμού τον Μάρτιο εφέτος, καθώς αυξήθηκε 3,9% από 2,7% τον Φεβρουάριο και έναντι αύξησης 2,4% τον Μάρτιο πέρυσι. Οι τρεις κατηγορίες που επηρέασαν κατά

Post
Οικονομία Τρίτη 14.04.2026

«Deal» δισεκατομμυρίων: Η Amazon εξαγοράζει την Globalstar και κηρύσσει τον «πόλεμο των άστρων» στον Έλον Μασκ

Σε μια στρατηγική κίνηση ματ που αναδιατάσσει τον παγκόσμιο χάρτη των τηλεπικοινωνιών, η Amazon ανακοίνωσε την εξαγορά της Globalstar έναντι 11,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία-μαμούθ του Τζεφ Μ