Image
Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 16:41 Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Όχι σε Μητσοτάκη ή Τσίπρα πρωθυπουργό – Ναι σε πολιτικό πρόσωπο

«Φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό άναψε η χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος αναφερόμενος στις συνεργασίες της επομένης μέρας των εκλογών, είπε πως θα προτείνει για πρωθυπουργό κάποιο πολιτικό πρόσωπο και όχι τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα.
Πολιτικό πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού που όμως δεν θα είναι ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε ο Αλέξης Τσίπρας θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος επιχείρησε να ανοίξει τα χαρτιά του για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

«Πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό προγραμματικό σχέδιο. Η επιλογή των πολιτικών προσώπων θα εξαρτηθεί από τη δύναμη των κομμάτων. Γι’ αυτό ζητώ ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει με τα πρόσωπα των υπουργείων».

Παλινωδίες και βέρτιγκο καταλόγισε στον Νίκο Ανδρουλάκη ο Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στο MEGA.

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ισχυρό διψήφιο ποσοστό προκειμένου -όπως είπε- την πρώτη Κυριακή να εξαντλήσει τα περιθώρια της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας».

«Κλειδί» η πρώτη Κυριακή – Απέκλεισε συνεργασία με τον Γ. Βαρουφάκη
«Η πρώτη Κυριακή είναι η ημερομηνία-κλειδί για να πετύχουμε όσα λέω. Εάν μας οδηγήσουν σε αστάθεια, τότε δυστυχώς θα αλλάξει το περιβάλλον των πολιτικών αποφάσεων. Όταν εργαλειοποιείς την αστάθεια, υπονομεύοντας την προοπτική της χώρας, για να εκβιάσεις ”ή εγώ ή ο Τσίπρας”, εγώ δεν θα γίνω μέρος αυτού του παιχνιδιού», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Την άποψη ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα ανοίξει το περιθώριο συγκλίσεων με το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης απέκλεισε την πιθανότητα συνεργασίας με τον Γιάννη Βαρουφάκη καθώς όπως είπε συγκαταλέγεται στα πρόσωπο τα οποία έπαιζαν με τη δραχμή».

Οικονόμου: «Ο κ. Ανδρουλάκης ζητά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών για να επιλέξουν για πρωθυπουργό τον άγνωστο “Χ”»
Στα λεγόμενα στην συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο κ. Ανδρουλάκης ζητά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών για να επιλέξουν για πρωθυπουργό τον άγνωστο “Χ”», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο κ. Οικονόμου, τόνισε ότι αυτό είναι πρόκληση, όχι μόνο στην κοινή λογική για την κοινή πολιτική λογική, αλλά και στην κοινή δημοκρατική πολιτική. Επίσης, αναρωτήθηκε εάν ο κ. Ανδρουλάκης απλώς αναζητά μία ψήφο διαμαρτυρίας ή αν στο μυαλό του έχει – αυτό που εκείνος πιστεύει ως προοδευτική κυβέρνηση -, απλώς την συμπόρευση με τον κ. Τσίπρα αλλά δεν το λέει.

madata.gr

Post
Πολιτική Τετάρτη 18.02.2026

Συνάντηση στο Καστρί της Βιάννου με τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής και τη Δημοτική Αρχή

Κρίσιμη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε εχθές στην αίθουσα της Πινακοθήκης στο Καστρί, με τη συμμετοχή του Πρ. Υπουργού και Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαρ

Post
Πολιτική Τρίτη 17.02.2026

Στέφανος Γκίκας : «Οι προκλήσεις της σημερινής εποχής στη ναυτιλία, δημιουργούν την ανάγκη υψηλής εξειδίκευσης στους επαγγελματίες του χώρου»

Στην επετειακή εκδήλωση για τα 10 έτη λειτουργίας του αγγλόφωνου Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών (ΔΠΜΣ) στη “Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση” του Οικονομικού Πανεπιστήμι

Post
Πολιτική Τρίτη 17.02.2026

«ΕΛΛΑΔΑ 2030»: Ο ΚΟΣΜΟΣ ανοίγει τον διάλογο για την Υγεία

Ο ΚΟΣΜΟΣ Πράσινη Συμφωνία, στο πλαίσιο της πρωτοποριακής πρωτοβουλίας «Διάλογοι ΕΛΛΑΔΑ 2030», καλεί πολίτες, φορείς και επαγγελματίες του χώρου σε μια ανοιχτή, και καθαρά ψηφιακή, πολιτική