Image
Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 11:19 Βλέπω/Ακούω

Πλήρωνα δόση δανείου 1.088 ευρώ και πήγε στα 1.500 ευρώ. Σε απόγνωση οι δανειολήπτες

Φωτιά στα νοικοκυριά έχουν βάλει οι συνεχιζόμενες αυξήσεις στα επιτόκια.

Ο κ. Βασίλης, μίλησε στο Κοινωνία Ώρα MEGA για την δόση του δανείου του, λέγοντας πως πλέον δεν είναι σε θέση να το αποπληρώνει μετά τις νέες αυξήσεις στα επιτόκια.

«Εγώ ξεκίνησα με μία σταθερή δόση στα 1088 ευρώ, σταθερό για 3 χρόνια και μετά έγινε κυμαινόμενο. Τώρα με την αύξηση που έγινε στα επιτόκια τον Δεκέμβριο, εκτοξεύθηκε σχεδόν στα 1.500 ευρώ, μιλάμε για αύξηση 30% μηνιαίως. Τώρα τον Μάρτιο δεν έχει περάσει ακόμα η αύξηση, περιμένω. Είναι μία δυσάρεστη έκπληξη. Πλέον δεν μπορώ ανταπεξέλθω, γιατί και η αρχική δόση ήταν μεγάλη, βέβαια την έβγαζα εις πέρας. Υπήρχαν οικονομικές δυσκολίες κατά καιρούς, μέχρι τώρα μπορούσα να ανταπεξέλθω», είπε αρχικά.

«Επικοινώνησα μ την τράπεζα και μου έκαναν μία προσφορά τηλεφωνικά. Να μου αυξήσουν τη δόση για 7 χρόνια, με ένα επιτόκιο σταθερό για 3 χρόνια στα 1200 ευρώ και μετά να το επαναδιαπραγματευθούμε», συμπλήρωσε ο δανειολήπτης.

Η δικηγόρος Νανά Παπαδογεωργάκη, επεσήμανε πως ο κ. Βασίλης θα πρέπει να προσέξει κάποια σημεία της τηλεφωνικής προσφοράς.

«Πρέπει να προσέξετε γιατί είναι καινούρια σύμβαση, όταν μετατρέπεται σε σταθερό είναι καινούρια σύμβαση. Θα ξεκινάτε να πληρώνετε για αρκετά χρόνια τόκους και μετά θα αρχίσετε να πληρώνετε κεφάλαιο. Δεν θα ισχύει η παλιά σύμβαση. Θα ξεκινήσει με δόση που δεν ξέρω εάν θα είναι συμφέρουσα», υπογράμμισε.

«Έχω δώσει σχεδόν 100.000 ευρώ και είναι σαν να μην έχω δώσει τίποτα έως τώρα. Όταν αυξάνουν το δάνειο για 7 χρόνια επιπλέον είναι σαν να μην έχω πληρώσει τίποτα», τόνισε κλείνοντας.

madata.gr

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 05.11.2026

Κλιματική Εβδομάδα Κηφισιάς 2026: Πολιτεία, επιχειρηματικός κόσμος, εκπαιδευτικοί και μαθητές σχεδιάζουν από κοινού ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό αύριο

Η προστασία των πόλεων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η πράσινη μετάβαση και η συμμετοχή των νέων στον σχεδιασμό τοπικών λύσεων βρίσκονται στο επίκεντρο του Κεντρικού Συνεδρίου της «Κλιματικής

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 05.11.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «710 έλεγχοι μέσα σε ενάμιση μήνα σε σχολικά κυλικεία και επιχειρήσεις τροφίμων κοντά σε σχολεία – Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη όταν πρόκειται για την υγεία των μαθητών

Με εντατικούς και στοχευμένους ελέγχους στα σχολικά κυλικεία και στις επιχειρήσεις τροφίμων που λειτουργούν κοντά σε σχολικές μονάδες, η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το πλέγμα προστασίας της υγείας και

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 05.11.2026

Δήμος Φυλής: Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους!

Μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία για τη στήριξη των νέων που σπουδάζουν και των οικογενειών τους ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Σπ. Παππούς, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλί