Image
Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 11:17 Οικονομία

Συντάξεις Απριλίου 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές – Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Την πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Απριλίου, των προκαταβολών συντάξεων για τον ίδιο μήνα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των καταβολών από e-ΕΦΚΑ για την εβδομάδα 28 Μαρτίου έως 1 Απριλίου.

Αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ έχει φέρει ο Νόμος 4611/2019 που ψηφίστηκε το Μάιο του 2019.

Τι ορίζει ο Νόμος
Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αναλυτικά:

Την Tρίτη 28 Μαρτίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου θα καταβληθούν 10,5 εκατ. ευρώ σε 27.500 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων Απριλίου, στη βάση του ν. 4778/2021.
Κατά την εβδομάδα 28 Μαρτίου- 1 Απριλίου Θα καταβληθούν 17 εκατ. ευρώ σε 630 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
Αξίζει να σημειωθεί πως θα καταβληθούν επίσης 530.000 ευρώ σε 570 δικαιούχους για παροχές του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

madata.gr

Post
Οικονομία Τετάρτη 19.08.2026

Στο 2,7% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο – Κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Χαμηλότερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινήθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία αποκλιμ

Post
Οικονομία Τετάρτη 19.08.2026

Η εκτόξευση του τραπεζικού δανεισμού της ΝΔ στο επίκεντρο νέας Κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Χάρη Μαμουλάκη

Την εκτόξευση του τραπεζικού δανεισμού της ΝΔ, την ίδια στιγμή που η κοινωνία περνάει δύσκολα, αναδεικνύει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση προς τον Υπο

Post
Οικονομία Τρίτη 18.08.2026

Σε λειτουργία η ψηφιακή εφαρμογή Transpay για τη δημοσιοποίηση των αγροτικών ενισχύσεων

Σε λειτουργία τέθηκε από χθες η ψηφιακή εφαρμογή Transpay, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η επίσημη δημοσιοποίηση των πληρωμών αγροτικών ενισχύσεων για το οικονομικό έτος 2025, σύμφωνα με τον εκτελε