Image
Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 11:17 Οικονομία

Συντάξεις Απριλίου 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές – Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Την πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Απριλίου, των προκαταβολών συντάξεων για τον ίδιο μήνα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των καταβολών από e-ΕΦΚΑ για την εβδομάδα 28 Μαρτίου έως 1 Απριλίου.

Αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ έχει φέρει ο Νόμος 4611/2019 που ψηφίστηκε το Μάιο του 2019.

Τι ορίζει ο Νόμος
Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αναλυτικά:

Την Tρίτη 28 Μαρτίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου θα καταβληθούν 10,5 εκατ. ευρώ σε 27.500 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων Απριλίου, στη βάση του ν. 4778/2021.
Κατά την εβδομάδα 28 Μαρτίου- 1 Απριλίου Θα καταβληθούν 17 εκατ. ευρώ σε 630 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
Αξίζει να σημειωθεί πως θα καταβληθούν επίσης 530.000 ευρώ σε 570 δικαιούχους για παροχές του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

madata.gr

Post
Οικονομία Παρασκευή 24.07.2026

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων αποτελεί μια σημαντική στιγμή για χιλιάδες νέους και νέες, καθώς ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους, γεμάτο ευκαιρίες, γνώσεις, εμπειρίες κ

Post
Οικονομία Τετάρτη 22.07.2026

Συνάντηση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή με τη Διοίκηση του 14ου Περιφερειακού ΟΕΕ/ΤΑΚ στο Ηράκλειο

Το 14ο Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος υποδέχθηκε σήμερα στα γραφεία του τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κ. Γιώργο Πιτσιλή, στο πλ

Post
Οικονομία Τρίτη 21.07.2026

Δήλωνε άστεγη, ζούσε σε βίλα με πισίνα – Στο φως κύκλωμα εκατομμυρίων με εικονικά τιμολόγια που εντόπισε η ΑΑΔΕ-ΔΕΟΣ

Ένα ακόμα μεγάλο δίκτυο φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, που αποκόμιζε τεράστια κέρδη εις βάρος του συνόλου των φορολογουμένων, μέσω ενός καλά οργανωμένου κυκλώματος εικονικών τιμολογίων, εταιρειών