Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 23:39 Εκτός Ελλάδος

Πρίγκιπας Χάρι: Κινδυνεύει να απελαθεί από τις ΗΠΑ επειδή παραδέχθηκε ότι έκανε ναρκωτικά


Θεωρήθηκε ένδειξη θάρρους το ότι ο πρίγκιπας Χάρι παραδέχτηκε ότι κατά το παρελθόν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά μπορεί χωρίς να το έχει καταλάβει να μπήκε σε μπελάδες και να χάσει τη βίζα που έχει στις ΗΠΑ, όπως λέει ένας νομικός που μίλησε στην  Page Six.

«Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ανακληθεί η βίζα του πρίγκιπα Χάρι διότι παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση κοκαΐνης, μανιταριών και άλλων ναρκωτικών», δήλωσε ο Νίμα Ραχμάνι, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

Ο Ραχμάνι, που είναι σήμερα πρόεδρος της νομικής εταιρίας West Coast Trial Lawyers, επισημαίνει ότι ο νόμος «δεν κάνει καμία εξαίρεση για μέλη βασιλικών οίκων ή για ψυχαγωγική χρήση» των ναρκωτικών.

Ο δούκας του Σάσεξ στο βιβλίο του «Spare» γράφει πως «έπινε πολύ», έκανε χρήση κοκαΐνης και κάπνιζε διάφορες ουσίες. Ο 38χρονος Χάρι υποστηρίζει πως έκανε χρήση κοκαΐνης στην εφηβεία του και πειραματίστηκε με ψυχοτρόπες ουσίες και μετά την ενηλικίωσή του.

«Το άρχισα για ψυχαγωγία και μετά άρχισα να καταλαβαίνω ότι μου έκανε καλό» δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι για την χρήση ουσιών, μιλώντας με τον ειδικό σε θέματα εξαρτήσεων, Γκαμπόρ Ματέ, πριν από λίγες εβδομάδες, προσθέτοντας ότι με τη βοήθεια των ουσιών αισθανόταν «χαλάρωση, ανακούφιση, άνεση».

Ωστόσο, η παραδοχή χρήσης ναρκωτικών από ξένους υπηκόους, όπως λέει ο δικηγόρος Τζέιμς Λέοναρντ, δεν συνεπάγεται  παρέμβαση των αρχών για το καθεστώς διαμονής τους στις ΗΠΑ, εκτός αν το άτομο δώσει αφορμή με κάποια ενέργειά του που παραβαίνει το νόμο.

Ο Σαμ Αντάιρ, δικηγόρος που εξειδικεύεται σε θέματα χορήγησης άδειας εισόδου στις ΗΠΑ, δήλωσε επίσης στην Page six ότι η παραδοχή χρήσης ναρκωτικών από τον Χάρι «δεν σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα» με την βίζα.

«Αν υπήρχε καταδίκη τότε πιθανώς να προέκυπτε σοβαρό θέμα με την εξασφάλιση βίζας», δήλωσε ο δικηγόρος, διευκρινίζοντας ότι «υπό αυτές τις συνθήκες (για τον Χάρι) δεν είναι πιθανό να δημιουργηθεί ζήτημα».

Πηγή: topontiki.gr

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 29.05.2024

Άλπεις: Έπεσαν σε γκρεμό τρεις διασώστες – Εντοπίστηκαν νεκροί

Τη ζωή τους κατά την διάρκεια άσκησης στις ιταλικές Άλπεις έχασαν τρεις νεαροί στρατιώτες της υπηρεσίας ορεινής διάσωσης της Ομάδας Οικονομικού Εγκλήματος. Πρόκειται για 3 άντρες ηλικίας 32, 25 και 2

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 29.05.2024

All Eyes On Rafah: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί, σχέδιο απόφασης στον ΟΗΕ

Η Πολιτική Προστασία της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε χθες τον θάνατο 21 ανθρώπων σε νέο ισραηλινό βομβαρδισμό Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα να βομβαρδίζουν τη Ράφα, στο νότιο άκ

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 28.05.2024

Έγκλημα χωρίς τέλος στη Ράφα – Το Ισραήλ χτύπησε ξανά προσφυγικό καταυλισμό σκορπώντας το θάνατο

Νέες επιθέσεις σε προσφυγικό καταυλισμό στη Ράφα πραγματοποίησε το Ισραήλ σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 ανθρώπους, δώδεκα εκ των οποίων γυναίκες, και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους. Οι νέοι βομβαρδισμοί