Image
Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 09:33 Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρώτη κάλπη τον Μάιο – 21 ή 28 Μαϊου

Σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε την πρώτη «γεύση» για την ημερομηνία των εκλογών.

Τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, που παρέσυρε στον θάνατο 57 ανθρώπους και προκάλεσε σοκ, θλίψη και οργή στους πολίτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξενήθηκε στους Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη και επιχείρησε να δώσει απαντήσεις για το δυστύχημα, τις διαχρονικές ευθύνες αλλά και το μερίδιο που αναλογεί στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το μπάχαλο στον σιδηρόδρομο.

Φυσικά, όπως από το πρωί διέρρεε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το χρονικό πλαίσιο των εκλογών, που θα γίνουν τον Μάιο, και πάλι βέβαια αποφεύγοντας να δώσει ακριβή ημερομηνία.

Ο κ. Μητσοτάκης θα προκυρήξει  τις εκλογές μετά το Πάσχα αλλά αυτό που μένει είναι, μετά την ανακοίνωση ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, μία ή δύο ημερομηνίες: Ή η 21η Μαΐου ή 28η Μαΐου. Με δεδομένο ότι οι προηγούμενες ημερομηνίες του Μαΐου δεν μπορούν να υπολογιστούν για εκλογές. Στις 14 είναι οι τοπικές εκλογές στην Αλβανία και μεγάλο κομμάτι της ομογένειας φεύγει και πηγαίνει εκεί και αυτός είναι ο λόγος που ίσως εάν κάποιος ήθελε να κάνει νωρίτερα τις εκλογές δεν μπορεί», δήλωσε ο δημοσιογράφος του MEGA, Γιάννης Χρηστάκος.

«Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο. Δεν θα γίνουν τον Ιούλιο. Και δεν θα γίνουν -θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο- διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη. Πολύ πιθανό. Και δεν θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο. Και φυσικά έχουμε και την περίοδο των Πανελληνίων, την οποία πρέπει να προστατεύσουμε ως «κόρη οφθαλμού». Εκμαιεύσατε, είδατε, κάποιες ειδήσεις από την συνέντευξη» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Οι ερωτήσεις, η γλώσσα του σώματος έχει σημασία τι είπε κ. Μητσοτάκης και για τις εκλογές και για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη», επεσήμανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Χρηστάκος μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στον οποίο έδωσε τη συνέντευξη, τού μετέφερε τις μαρτυρίες και τα ερωτήματα που είχαν θέσει συγγενείς θυμάτων αλλά και διασωθέντες, που είχαν μιλήσει στον δημοσιογράφο στην προηγούμενη εκπομπή του. Ένα από αυτά τα ερωτήματα ήταν «τι θα έκανε ο κ. Μητσοτάκης εάν ένα δικό του παιδί ήταν μέσα στο τρένο».

Στην τοποθέτηση επιβατών και συγγενών θυμάτων ότι δεν αξίζει να ζεις στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε την απάντησή του – ερωτηθείς από τον Σταύρο Θεοδωράκη για το τι θα έλεγε σε εκείνα τα παιδιά: «Θα έλεγα σε αυτά τα παιδιά να μείνουν στον τόπο και να βάλουν πλάτη εκείνα σε αυτά που πρέπει να συντελεστούν και να αλλάξουν», απάντησε.

madata.gr

Post
Πολιτική Πέμπτη 12.02.2026

Β. Κικίλιας: «Είμαστε όλοι μαζί στην προσπάθεια, στη μάχη, στη χαρά, στη στεναχώρια. Το Ναυτιλίας είναι ένα μάχιμο Υπουργείο»

«Τιμούμε τους ανθρώπους που δουλεύουν και παλεύουν μαζί μας και σεβόμαστε και την ιστορία και αυτούς που εργάζονται και παλεύουν όπου και αν βρίσκονται, αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς μας, αν

Post
Πολιτική Πέμπτη 12.02.2026

Δήλωση του Πρωθυπουργού κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο Άλντεν Βίσεν, στο Βέλγιο (vud)

Η Ευρώπη πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της εάν θέλει να υποστηρίξει το κοινωνικό της μοντέλο, να επενδύσει στην άμυνα και να θωρακιστεί απέναντι στην κλιματική κρίση. Αυτό είναι το κύριο α

Post
Πολιτική Πέμπτη 12.02.2026

Συνάντηση Χρίστου Δήμα με τον Τούρκο Υπουργό Εμπορίου

Στο 6ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στην Άγκυρα συμμετείχε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, κατά την αποστολή της Ελληνικής Κυβέ