Image
Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 23:49 Είς Υγείαν

Αυτή είναι η άσκηση που κάνει το πρόσωπό σου να γερνά γρήγορα

Ποιος θα το πίστευε ότι η άσκηση έχει επίπτωση στο πρόσωπό σου, προκαλώντας σημάδια γήρανσης; Κι όμως, αυτό ισχύει. Μία πρωτοφανή προειδοποίηση έστειλε γνωστός Αμερικανός πλαστικός χειρουργός προς όλες τις γυναίκες (και όχι μόνο) αναφορικά με το ποια άσκηση κάνει ένα άτομο να δείχνει πιο γερασμένο, περισσότερο από κάθε άλλη: Και είναι το τρέξιμο.

«Οι μισοί ασθενείς μου με αγαπούν γι’ αυτό και οι άλλοι μισοί με μισούν γι’ αυτό», είπε ο Δρ Τζέραλντ Ίμπερ σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok.

Πότε το τρέξιμο βλάπτει το πρόσωπο; 
Ο Ίμπερ, ο οποίος ειδικεύεται στις χειρουργικές επεμβάσεις στο πρόσωπο και το σώμα, σημείωσε ότι το τρέξιμο μία με δύο φορές την εβδομάδες για μερικά λεπτά είναι καλό, αλλά οτιδήποτε περισσότερο από αυτό είναι υπερβολικό.

«Έχετε δει ποτέ δρομέα μεγάλων αποστάσεων, που δεν έχει στεγνό και γερασμένο πρόσωπο;», ρωτά ο 82χρονος στο viral βίντεο. Σύμφωνα με τον γιατρό, όχι μόνο το τρέξιμο επηρεάζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, αλλά έχει και καταστροφικό αντίκτυπο σε άλλα μέρη του σώματος. Τα γόνατα καταστρέφονται, οι αστραγάλοι καταστρέφονται, η πλάτη καταστρέφεται», είπε. «Είναι ανοησία όλο αυτό».

Τρέξιμο με μέτρο

Παρόλες τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει το τρέξιμο σε ένα σώμα, ο γιατρός παραδέχτηκε ότι η άσκηση έχει οφέλη, επαναλαμβάνοντας την άποψή του ότι – όπως όλα – πρέπει να γίνεται με μέτρο.

«Επομένως, αν θέλετε να τρέξετε λίγο, η καταπληκτική, και χωρίς επιπτώσεις αεροβική άσκηση είναι πραγματικά ο ιδανικός τρόπος να γυμναστείτε», εξήγησε.

Το ζήτημα του «προσώπου του δρομέα» έχει συζητηθεί εδώ και καιρό μεταξύ των ειδικών.
Η Τριαθλήτρια Δρ Κία Μοβασάγκι είπε ότι η εικόνα αυτή των δρομέων προκαλείται από το λεπτό σώμα και τη διαρκή έκθεση στον ήλιο.

«Οι λεπτοί κηπουροί, οι σκιέρ, οι εργάτες στις κατασκευές, οι σέρφερ, οι ναυτικοί, οι τενίστες, οι ποδηλάτες, οι παίκτες του γκολφ – η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί – έχουν συχνά τα ίδια χαρακτηριστικά», είπε ο Δρ Μοβασάγκι στο Healthline. «Οι άνθρωποι απλώς μπερδεύουν την αιτιότητα με τη συσχέτιση».

«Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας παράγει λιγότερο κολλαγόνο και ελαστίνη και η έκθεση στις ακτίνες UV επιταχύνει αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσε.

madata.gr

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 29.06.2026

7η ΥΠε Κρήτης: Εκδήλωση στην Γέργερη για τον Καρκίνο του Δέρματος

«ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΥ» είναι ο τίτλος εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουλίου στη Γέργερη του Δήμου Γόρτυνας, με στόχο την Πρόληψη, Έγκαιρη Διάγνωση και τη Σύγχρονη Αντιμε

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 24.06.2026

Προληπτικός Οδοντιατρικός έλεγχος στον Δήμο Πεντέλης στο πλαίσιο του προγράμματος καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης

Ο Δήμος Πεντέλης, η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Πολίτη, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας θα πραγματοποιήσ

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 16.06.2026

Δωρεάν προληπτικός γενετικός έλεγχος Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας (SMA) και Κυστικής Ίνωσης

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 και ώρα 18:00- 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προληπτικός γενετικός έλεγχος φορείας Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας (SMA