Image
Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 14:44 Πολιτική

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δικαιοσύνης

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης, κ. Didier Reynders.
Ο κ. Τασούλας και ο κ. Reynders αντάλλαξαν απόψεις για την ετήσια Έκθεση της Επιτροπής για το Κράτος Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα και για τη συμβολή της Βουλής στην παρακολούθηση υλοποίησης των συστάσεών της.
Ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αντάλλαξαν επίσης απόψεις για το γενικότερο θέμα του Κράτους Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών στην Ελλάδα, καθώς και για το θέμα των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά Ρώσων ολιγαρχών μετά τη Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. Στην συνάντηση ήταν παρόντες και οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ.κ. Κακλαμάνης και Βίτσας.

Post
Πολιτική Παρασκευή 05.12.2025

Επαναλειτουργία της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο

ΤηΔευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 θα επαναλειτουργήσει για το επιβατικό κοινό η βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Υφυπουργό Υποδομών και

Post
Πολιτική Παρασκευή 05.12.2025

Β. Κικίλιας: «Έκτακτη προσέγγιση του “Blue Star” στη Σίφνο για διακομιδή παιδιού - Η δουλειά μας είναι να σκύβουμε πάνω από τα προβλήματα της καθημερινότητας»

Σε περιστατικό διακομιδής παιδιού από νησί των Κυκλάδων με πλοίο της γραμμής, λόγω της κακοκαιρίας και της αδυναμίας απογείωσης εναέριων μέσων, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Post
Πολιτική Παρασκευή 05.12.2025

Στέφανος Γκίκας στην 34η Σύνοδο της Ομάδας Εργασίας WPRUR του ΟΟΣΑ: «Η νησιωτική πολιτική για την Ελλάδα, δεν αποτελεί απλώς ένα ακόμη αναπτυξιακό εργαλείο. Είναι εθνική στρατηγική προτεραιότητα»

Στην 34η Σύνοδο της Ομάδας Εργασίας για την Πολιτική των Αγροτικών και Νησιωτικών Περιοχών (WPRUR) του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), παρενέβη διαδικτυακά ο Υφυπουργός Ναυτιλ