Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 10:40 Κρητική διατροφή Ταϊλανδέζικη σούπα γλυκοπατάτας με καρότο Υλικά 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο Τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες, ανάλογα με τη γεύση 2 κ. σ. κόκκινη πάστα κάρυ, ή περισσότερο, ανάλογα με τη γεύση 1/2 κιλό καρότα baby 2 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες 3 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου 400 ml γάλα καρύδας Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα κόλιανδρου 1/4 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού 2 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ 2 κ. σ. θρυμματισμένα φιστίκια Εκτέλεση Βήμα 1 Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3-4 λεπτά. Ανακατέψτε το τζίντζερ και την πάστα κάρυ μέχρι να αρωματιστούν, περίπου 1 λεπτό. Βήμα 2 Ανακατέψτε τα καρότα, τις γλυκοπατάτες, το ζωμό και το γάλα καρύδας και προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση. Βήμα 3 Φέρτε το φαγητό σε βρασμό, σκεπάστε, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι γλυκοπατάτες, περίπου 20-25 λεπτά. Βήμα 4 Αποσύρετε από τη φωτιά. Ανακατέψτε τον κόλιανδρο, το βασιλικό και το χυμό λάιμ, αλατοπιπερώστε. Βήμα 5 Πολτοποιήστε με το μπλέντερ χειρός μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή. Βήμα 6 Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με φιστίκια, αν θέλετε.newsbeast.gr