Image
Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 19:40 Πολιτική

Κώστας Καραμανλής: Γιατί να χρεωθώ εγώ τα λάθη των προηγούμενων;

O πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται για την εκ νέου υποψηφιότητά του με τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Αναρωτιέται με λίγα λόγια: Γιατί να χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων; 

Συνομιλία του με τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, σχετικά με τις πιέσεις που δέχεται να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, μεταφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα Νέα.

Στη συνομιλία αυτή, ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να αναφέρει πως «δέχεται πιέσεις αλλά όχι από το Μέγαρο Μαξίμου για να αποχωρήσει από τα ψηφοδέλτια». Ο ίδιος φέρεται να μην αντιλαμβάνεται γιατί πρέπει να το κάνει, από τη στιγμή που «δέκα ώρες μετά το δυστύχημα ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού».

Παράλληλα εμφανίζει να μην καταλαβαίνει «γιατί δεν αφήνεται από μόνος του ο λαός να αποφασίσει για την τύχη του, να με κρίνει ο λαός αν πρέπει να αποχωρήσω και από την πολιτική. Αν θεωρεί ότι έχω και την ουσιαστική ευθύνη για ό,τι συνέβη, να με στείλει σπίτι μου. Ο λαός, όχι τα πρωτοσέλιδα και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνει ότι δεν θεωρεί πως έχει ουσιαστική ευθύνη. «Έκανα ό,τι μπορούσα για να ανατάξω τους σιδηροδρόμους που ήταν σε απόλυτη διάλυση όταν τους παρέλαβα. Γιατί θα χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων;»

Τέλος, προκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, αν «πιστεύει ότι είναι αποκλειστικά δική μου ευθύνη για ό,τι συνέβη, ας βάλει 30 βουλευτές του να συστήσουν εξεταστική επιτροπή. Εκεί θα τα πούμε όλα».

Πηγή: tromaktiko.gr


Post
Πολιτική Παρασκευή 21.11.2025

Δήλωση Λευτέρη Αυγενάκη - Ανακοίνωση ίδρυσης και στελέχωσης της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μεσσαράς

Με ικανοποίηση και αίσθημα δικαίωσης ακούσαμε τις εξαγγελίες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την ίδρυση και στελέχωση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μεσσαράς, με έδρα τις

Post
Πολιτική Πέμπτη 20.11.2025

Νίκος Ταχιάος: Παρεμβάσεις και νέα έργα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Αττική

Στις παρεμβάσεις που δρομολογούνται προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αττικής, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, σε συνέντευξή του στην ERTnews κα

Post
Πολιτική Πέμπτη 20.11.2025

Ζωή Κωνσταντοπούλου για την παραίτηση Καραναστάση: Συγγνώμη που δεν μπόρεσα να σε προστατεύσω

Με μια εκτενή και ιδιαίτερα φορτισμένη ανάρτηση, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολίασε την παραίτηση του Διαμαντή Καραναστάση από τη θέση του βουλευτή, αποτίοντας φόρο τιμής