Image
Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 14:23 Παράδοση Νομός: Ηρακλείου

Με ευλάβεια εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Ιερό Ησυχαστήριο της Αγίας Φωτεινής και τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ευλάβεια εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας, η εορτή της Αναστήλωσης των ιερών εικόνων, την Κυριακή 5 Μαρτίου, στον Ιερό Ησυχαστήριο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στα Ελληνοπεράματα του Δήμου Μαλεβιζίου.
Προ της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών εικόνων με τον Eφημέριο της Mονής πατέρα Νικόλαο Χουδετσανάκη και τους πιστούς να ψάλλουν το «Την άχραντον εικόνα σου προσκυνούμεν αγαθέ, Αιτούμενοι συγχώρεσιν των πταισμάτων ημών βουλήσει γαρ ηυδόκησας ανελθείν εν τω Σταυρώ ίνα ρύση ους έπλασες εκ της δουλείας του εχθρού όθεν ευχαρίστως βοώμεν χαράς επλήρωσας τα πάντα ο σωτήρ ημών ο παραγενόμενος εις το σώσαι τον κόσμον»

Στη συνέχεια μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

 

typoskritis.gr
Post
Παράδοση Σάββατο 05.09.2026

Το 4ο Malevizi Festival ξεσήκωσε τον κόσμο από την πρώτη μέρα – Σήμερα η Νεφέλη Φασούλη και ο Πάνος Βλάχος

Με τον κόσμο να τραγουδά, να χορεύει και να γίνεται μια μεγάλη παρέα, ξεκίνησε δυναμικά το 4ο Malevizi Festival, σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, ενέργεια και κέφι. Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Μαλεβ

Post
Παράδοση Παρασκευή 04.09.2026

«Η πόλη και η θάλασσα» στο ΜΑΡΙΝΑ Cafe Restaurant Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου

Μία «βόλτα» στο βυθό θα μπορέσουν να κάνουν όσοι βρεθούν στο ΜΑΡΙΝΑ Café Restaurant, στο ενετικό λιμάνι της πόλης του Ηρακλείου, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30 το απόγευμα.

Post
Παράδοση Παρασκευή 04.09.2026

Mε μουσικοχορευτική παρέλαση και κινηματογραφικές προβολές συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ των Τειχών του Δήμου Ηρακλείου

Mε μουσικοχορευτική παρέλαση – παράσταση στην πλατεία 18 Άγγλων συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου και κατάληξη στον Προμαχώνα Ιησού και κινηματογραφικές προβολές συνεχίζετα