Image
Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 10:05 Γνώμες

Δραματικές προβλέψεις Τσελέντη για σεισμούς σε Τουρκία: Οι νεκροί θα φτάσουν τις 150.000, δεν επηρεάζεται η Ελλάδα

Δραματικές προβλέψεις για τους νεκρούς από το σεισμό στην Τουρκία έκανε ο Άκης Τσελέντης, που εκτίμησε ότι τα θύματα θα φτάσουν τους 150.000 ανθρώπους.

«Ιστορική καταστροφή, την ξέρω την περιοχή, είπα οι νεκροί θα περάσουν τις 40.000. Και βλέπετε θα φτάσουν τις 150.000, αν σκεφτεί κανείς και τη Συρία. Τα νούμερα είναι τρομαχτικά. Δεν μπορώ να πετάξω μια βόμβα ότι θα κάνει στην Ελλάδα 8,8 Ρίχτερ. Έχω δεκάδες τηλέφωνα κάθε μέρα από πανικόβλητους πολίτες στην Ελλάδα. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός αλλά όχι στην ίδια έκταση» ανέφερε. Ο σεισμολόγος εξήγησε ότι «ρήγματα τέτοια δεν έχουμε στην ξηρά, μόνο στη θάλασσα» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 Ο κ.Τσελέντης εξέφρασε ανησυχία για τους ελέγχους στα δημόσια κτίρια καθώς έχει ελεγχθεί μόνο το 25%. «Ο δήμος πετάει το μπαλάκι στον ΟΑΣΠ και ο ΟΑΣΠ στον δήμο, δεν φταίει ο ΟΑΣΠ, προτιμούν να ρίχνουν τα κονδύλια στα πανηγύρια για προεκλογικούς λόγους» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Τσελέντης επανέλαβε ότι ο σεισμός στην Τουρκία δεν επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο. «Αν είχε σημειωθεί ο σεισμός στο ρήγμα τη βόρειας Ανατολίας, θα ανησυχούσα, εκεί που έγινε είναι μακριά από την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

madata.gr

Post
Γνώμες Δευτέρα 30.03.2026

Τρύγος 2026: Η διαρθρωτική προσαρμογή συνεχίζεται στο Νότιο Ημισφαίριο για αναδιάταξη μεγέθους και αποφυγή πλεονασμάτων

Όπως και πέρυσι, η σοδειά του 2026 στο Νότιο Ημισφαίριο διαμορφώνεται στο σημείο τομής δύο πλέον αλληλένδετων δυνάμεων: της δυναμικής της αγοράς και των κλιματικών συνθηκών. Οι εκτάσεις και οι δομέ

Post
Γνώμες Δευτέρα 09.03.2026

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΜΑ

Του Λευτέρη Χαρωνίτη (Σκηνοθέτης -Μέλος της Παγκρήτιας Επιτροπής ενάντια στις βάσεις και την πολεμική εμπλοκή) Πριν από εκατόν δέκα ακριβώς χρόνια κατά τους πρώτους μήνες του 1916 ο Β.Ι. Λένιν,

Post
Γνώμες Κυριακή 01.03.2026

Καλώς Όρισες Μάρτιε: Ο Μήνας της Μεγάλης Ανανέωσης και της Άνοιξης

Σήμερα υποδεχόμαστε τον Μάρτιο, τον μήνα που σηματοδοτεί την επίσημη είσοδο της άνοιξης και μας προσκαλεί να κάνουμε μια νέα αρχή. Είναι η στιγμή που η φύση ξυπνά, τα λουλούδια ανθίζουν και οι μέρες