Image
Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 21:45 Πολιτική

Βουλή: Έγκριση χωρίς διακομματική συναίνεση στο «μπλόκο» για το κόμμα Κασιδιάρη

Πέρασε από τη βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης για το μπλόκο στις εκλογές, στο νεοναζιστικό κόμμα του καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδιάρη.

Χωρίς την πολυπόθητη διακομματική συναίνεση και με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε στην ολομέλεια το εκλογικό μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί όπως είπε εποφθαλμιά τις ψήφους των Χρυσαυγιτών ενόψει των εκλογών.

«Ο καημός του κ. Μητσοτάκη δεν είναι να αποκλείσει τους ναζί, τα φασιστικά μορφώματα, τον ακροδεξιό και εθνικιστικό λαϊκισμό. Ο καημός του είναι να πάρει τις ψήφους των ακροδεξιών και των εθνικιστών. Αυτός είναι ο καημός του», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έκανε βήματα πίσω από την αρχική τροπολογία κάνοντας αποδεκτές κάποιες από τις παρατηρήσεις των κομμάτων.

«Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια, ορισμένοι έκαναν δεύτερες σκέψεις με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις, υπολογίζοντας πάνω απ’ όλα το πολιτικό κόστος. Πιστοί στη λογική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι φτάσαμε να νομοθετήσουμε την τελευταία στιγμή, λίγο πριν τις εκλογές», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Βήματα πίσω έκανε και η αξιωματική αντιπολίτευση με τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει τελικά τροπολογία στη βάση όμως της πρότασης των συνταγματολόγων Αλιβιζάτου και Κοντιάδη, υπαναχωρώντας από την αρχική του θέση για ρητή αναφορά σε ναζιστικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά υποψηφίων και κομμάτων.

«Μη διανοείστε κύριε Βορίδη ότι ότι θα αποσπάσετε δηλώσεις νομιμοφροσύνης τΟυ ΚΚΕ στο σάπιο σύστημα», ανέφερε ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ.

Το «παρών» που επέλεξε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Κατά της τροπολογίας για το κόμμα Κασιδιάρη ψήφισαν τα μικρότερα κόμματα ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25.

πηγή: MEGA TV

 

Post
Πολιτική Κυριακή 25.10.2026

Μυστικό ταξίδι Μητσοτάκη στο Ριάντ: Στο επίκεντρο οι Patriot στο Γιανμπού και η συμμαχία με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Σε άκρως μυστική αυθημερόν επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία προχώρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη Μέση Ανατολή που συνέπεσε χρονικά με την αναχαίτιση βαλλιστικού πυρ

Post
Πολιτική Κυριακή 25.10.2026

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Συμπληρώνονται 5 χρόνια από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μιας σπουδαίας ηγέτιδας που σφράγισε τη σύγχρονη ιστορία του τόπου και του κινήματός μας. Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου, τιμούμε τη

Post
Πολιτική Σάββατο 24.10.2026

Στο Άργος Ορεστικό ο ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης και ο Κύπριος Επίτροπος Μάριος Χαρτσιώτης για το ζήτημα των αγνοουμένων του 1974

Στο πλαίσιο εντατικοποίησης των προσπαθειών που καταβάλλονται κατά το τρέχον έτος για την διευκρίνηση της τύχης όλων των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, ο ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης