Image
Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 20:51 Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Στηρίζουμε το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής της τροπολογίας για να μην μπορεί να κατέβουν στις εκλογές καταδικασθέντες για εγκληματική οργάνωση, επιβεβαίωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης με γραπτή του δήλωση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του βρέθηκε στην πρωτοπορία της εθνικής συμφιλίωσης αλλά και του αγώνα εναντίον των απολογητών του χιτλερισμού.

«Το 2013, όταν το Κίνημα μας οργάνωνε επικοινωνιακή καμπάνια για να διατρανώσει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και παράλληλα μιλούσε για την ανάγκη προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος έναντι του φαινομένου του νεοναζισμού, άλλες πολιτικές δυνάμεις ”ξέπλεναν” το εν λόγω μόρφωμα. Είτε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με μια ”σοβαρή Χρυσή Αυγή”, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, είτε υιοθετώντας στη Βουλή το απαράδεκτο δόγμα εκ μέρους στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι ”δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι”, αποκλειστικά και μόνο για να προωθούν τα νομοσχέδια τής αρεσκείας τους μαζί με τους Χρυσαυγίτες» τονίζει και υπενθυμίζει την προσωπική του επιστολή, τον Οκτώβριο του 2020, προς τον αείμνηστο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, «που ήταν η αφορμή να κλείσουν οριστικά οι πόρτες του Ευρωκοινοβουλίου στον καταδικασθέντα ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό, παρά την καθυστέρηση που είχε επιδείξει η τότε κυβέρνηση».

«Δυστυχώς όμως, όλα αυτά τα χρόνια, ορισμένοι έκαναν δεύτερες σκέψεις με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις, υπολογίζοντας πάνω απ’ όλα το πολιτικό κόστος. Πιστοί στη λογική ”ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”. Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι φτάσαμε να νομοθετήσουμε την τελευταία στιγμή, λίγο πριν τις εκλογές», υποστηρίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης και υπογραμμίζει:

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει πιστό στις παραδόσεις του να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των θεσμών της.

Γι’ αυτό και καταθέσαμε παρατηρήσεις που οδήγησαν στη βελτίωση μιας τροπολογίας που, όπως είχε αρχικά δει το φως της δημοσιότητας, παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα.

Κατόπιν και της θετικής γνωμοδότησης της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής ως προς την συνταγματική αρτιότητα της, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης στηρίζουμε την τροπολογία που προστατεύει τη Δημοκρατία έναντι αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραξε δολοφονίες και προχώρησε σε σειρά πογκρόμ εναντίον πολιτών και μεταναστών».

πηγή: newsbeast.gr

 

Post
Πολιτική Τρίτη 24.02.2026

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες για Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη

Δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρεται στο πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας μετά το τέλος των εργασιών της Εξεταστικής Επι

Post
Πολιτική Τρίτη 24.02.2026

Παρέμβαση Λευτέρη Αυγενάκη για τον χαρακτηρισμό του Νομού Ηρακλείου ως «υπεράριθμου» σε προσωπικό Πυροσβεστικού Σώματος

Την επιστολή του Σωματείου Πυροσβεστών Νομού Ηρακλείου «Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω», με την οποία διατυπώνονται προβληματισμοί σχετικά με τον χαρακτηρισμό του Νομού Ηρακλείου ως «υπερ

Post
Πολιτική Τρίτη 24.02.2026

Ο Πρόεδρος της Βουλής καταδικάζει απερίφραστα τον βανδαλισμό του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την θρασύδειλη επίθεση που σημειώθηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κ.