Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 23:45 Γνώμες

Λάκης Λαζόπουλος: Από τη σάτιρα παρεξηγούνται συνήθως οι ηλίθιοι



Ένας άνθρωπος που δεν έχει μυαλό παρεξηγείται πάρα πολύ εύκολα από τη σάτιρα, παρεξηγούνται συνήθως οι ηλίθιοι, σαν ένας νοήμονας κόσμος να υπηρετεί την ηλιθιότητα ....

Δεν έχω κανένα σαράκι να επιστρέψω στην τηλεόραση «ανάπηρος», κουτσαίνοντας και ευνουχισμένος, γιατί όταν η σάτιρα δεν ενοχλεί – όπως την κάνω εγώ – γίνεται χάδι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λάκης Λαζόπουλος.

Ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε στην κάμερα του «Πάμε Δανάη!» για την θεατρική και τηλεοπτική του επιστροφή, τα βέλη για τους influencers & το twitter και απάντησε για τους Αλέξη Κούγια, Μιμή Ντενίση και Νίκο Κοκλώνη, επίσης αναφέρθηκε στη σάτιρα και στις παρεξηγήσεις που δημιουργούνται στη σόουμπιζ.

 «Ένας άνθρωπος που δεν έχει μυαλό παρεξηγείται πάρα πολύ εύκολα από τη σάτιρα, παρεξηγούνται συνήθως οι ηλίθιοι, σαν ένας νοήμονας κόσμος να υπηρετεί την ηλιθιότητα. Η ηλιθιότητα έχει πιάσει πολλά πόστα, είναι οι influencers στη μέση και τους influencers δεν τους πειράζουμε, γιατί κινδυνεύουμε. Επίσης, δεν κάνει να πειράζουμε τους instagrammers τους «τουιτεράδες», αυτοί μιλούν και απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό, κάτι που δεν κάνουμε οι ηθοποιοί.

 Εγώ δουλεύω 40 χρονιά και δεν έχω πει ποτέ την έκφραση «το κοινό μου», δεν έχω πει ποτέ μου ότι κάποιοι είναι ιδιοκτησία μου. Δεν έχω κανένα σαράκι να επιστρέψω στην τηλεόραση «ανάπηρος», κουτσαίνοντας και ευνουχισμένος, γιατί όταν η σάτιρα δεν ενοχλεί – όπως την κάνω εγώ – γίνεται χάδι».

 Όσο για την κόντρα τους με τους Ντενίση, Κούγια και Κοκλώνη ανέφερε: «Όταν συναντάω έναν άνθρωπο κι εκείνος φεύγει, εγώ που είμαι σατιρικός συγγραφέας πρέπει να αλλάξω επάγγελμα; Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν πως όταν συναντάνε έναν άνθρωπο, αυτός παύει μετά από λίγο καιρό να κάνει τη δουλειά που κάνει. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου, δεν μπορείς να σταματήσεις αυτό που κάνεις, γιατί κάποιος δεν καταλαβαίνει.

 Δεν απειλούμαι, δεν μπορεί να με εκβιάσει ούτε να με τραμπουκίσει κανένας, το ότι απαντάω ευγενικά δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να απαντήσω με άλλον τρόπο. Το να βγαίνει ένας, επειδή ο άλλος είναι ευγενικός, και να κάνει τον τζάμπα νταή, έμενα δε μου λέει κάτι, μπορεί να έχω βγάλει χρήματα τα οποία μπορεί να έχω χάσει κιόλας, δεν πρόκειται να βγω και να κλαφτώ πουθενά, δεν θέλω να λέω τι περνάω.

 Αν ένα παιδί πει μία αλήθεια όλοι γελάνε, απλώς με τα χρόνια έχουν μάθει όλοι να σκοτώνουν το παιδί και μετά το ίδιο το παιδί γίνεται “γάιδαρος και άχρηστος”. Εγώ μιλάω σαν εκείνο το παιδί, γιατί δεν το έχω σκοτώσει μέσα μου, επειδή δεν το σκότωσε ποτέ η μάνα μου & δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να το σκοτώσει».

madata.gr
Post
Γνώμες Τετάρτη 07.05.2025

Ο Trump και οι δισεκατομμυριούχοι φίλοι του “γιορτάζουν” 100 ημέρες στην εξουσία, αλλά οι πολίτες αντιστέκονται

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος Trump έκλεισε τις 100 πρώτες ημέρες της δεύτερης θητείας του. Σε μόλις 100 ημέρες, ο Trump πρόλαβε ήδη να προστατεύσει τους δισεκατομμυριούχους φίλους του και να β

Post
Γνώμες Σάββατο 03.05.2025

Επίσκοπος Μελιτηνής: Σιωπή και Έκσταση

Του συγγραφέα, Επισκόπου Μελιτηνής Μαξίμου Παφίλη. Η σιωπή που ακολούθησε τη Σταύρωση ήταν βαριά, ένας αέρας παγωμένος που τύλιγε την Ιερουσαλήμ σαν σάβανο. Ο θάνατος του Μεσσία, μια πραγματικότητα

Post
Γνώμες Πέμπτη 01.05.2025

Κρασί και Υγεία, «πρέπει η επιστήμη να υποταχθεί σε προκαθορισμένες θέσεις ή να διατηρήσει την ελευθερία της;»

Η Magalie Dubois, καθηγήτρια έρευνας στα οικονομικά και το μάρκετινγκ, μοιράζεται την εμπειρία της σχετικά με μια μορφή πολιτικής λογοκρισίας της επιστημονικής έρευνας που αμφισβητεί τον κίνδυνο για τ