Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 23:45 Γνώμες

Λάκης Λαζόπουλος: Από τη σάτιρα παρεξηγούνται συνήθως οι ηλίθιοι



Ένας άνθρωπος που δεν έχει μυαλό παρεξηγείται πάρα πολύ εύκολα από τη σάτιρα, παρεξηγούνται συνήθως οι ηλίθιοι, σαν ένας νοήμονας κόσμος να υπηρετεί την ηλιθιότητα ....

Δεν έχω κανένα σαράκι να επιστρέψω στην τηλεόραση «ανάπηρος», κουτσαίνοντας και ευνουχισμένος, γιατί όταν η σάτιρα δεν ενοχλεί – όπως την κάνω εγώ – γίνεται χάδι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λάκης Λαζόπουλος.

Ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε στην κάμερα του «Πάμε Δανάη!» για την θεατρική και τηλεοπτική του επιστροφή, τα βέλη για τους influencers & το twitter και απάντησε για τους Αλέξη Κούγια, Μιμή Ντενίση και Νίκο Κοκλώνη, επίσης αναφέρθηκε στη σάτιρα και στις παρεξηγήσεις που δημιουργούνται στη σόουμπιζ.

 «Ένας άνθρωπος που δεν έχει μυαλό παρεξηγείται πάρα πολύ εύκολα από τη σάτιρα, παρεξηγούνται συνήθως οι ηλίθιοι, σαν ένας νοήμονας κόσμος να υπηρετεί την ηλιθιότητα. Η ηλιθιότητα έχει πιάσει πολλά πόστα, είναι οι influencers στη μέση και τους influencers δεν τους πειράζουμε, γιατί κινδυνεύουμε. Επίσης, δεν κάνει να πειράζουμε τους instagrammers τους «τουιτεράδες», αυτοί μιλούν και απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό, κάτι που δεν κάνουμε οι ηθοποιοί.

 Εγώ δουλεύω 40 χρονιά και δεν έχω πει ποτέ την έκφραση «το κοινό μου», δεν έχω πει ποτέ μου ότι κάποιοι είναι ιδιοκτησία μου. Δεν έχω κανένα σαράκι να επιστρέψω στην τηλεόραση «ανάπηρος», κουτσαίνοντας και ευνουχισμένος, γιατί όταν η σάτιρα δεν ενοχλεί – όπως την κάνω εγώ – γίνεται χάδι».

 Όσο για την κόντρα τους με τους Ντενίση, Κούγια και Κοκλώνη ανέφερε: «Όταν συναντάω έναν άνθρωπο κι εκείνος φεύγει, εγώ που είμαι σατιρικός συγγραφέας πρέπει να αλλάξω επάγγελμα; Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν πως όταν συναντάνε έναν άνθρωπο, αυτός παύει μετά από λίγο καιρό να κάνει τη δουλειά που κάνει. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου, δεν μπορείς να σταματήσεις αυτό που κάνεις, γιατί κάποιος δεν καταλαβαίνει.

 Δεν απειλούμαι, δεν μπορεί να με εκβιάσει ούτε να με τραμπουκίσει κανένας, το ότι απαντάω ευγενικά δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να απαντήσω με άλλον τρόπο. Το να βγαίνει ένας, επειδή ο άλλος είναι ευγενικός, και να κάνει τον τζάμπα νταή, έμενα δε μου λέει κάτι, μπορεί να έχω βγάλει χρήματα τα οποία μπορεί να έχω χάσει κιόλας, δεν πρόκειται να βγω και να κλαφτώ πουθενά, δεν θέλω να λέω τι περνάω.

 Αν ένα παιδί πει μία αλήθεια όλοι γελάνε, απλώς με τα χρόνια έχουν μάθει όλοι να σκοτώνουν το παιδί και μετά το ίδιο το παιδί γίνεται “γάιδαρος και άχρηστος”. Εγώ μιλάω σαν εκείνο το παιδί, γιατί δεν το έχω σκοτώσει μέσα μου, επειδή δεν το σκότωσε ποτέ η μάνα μου & δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να το σκοτώσει».

madata.gr
Post
Γνώμες Πέμπτη 26.02.2026

Αγία Φωτεινή η προ των Αποστόλων Απόστολος.

Του Μυργιώτη Παναγιώτης (Μαθηματικός) Ο Χριστιανός με βάση την πίστη του είναι πάντα αισιόδοξος και με καλή προαίρεση να ελπίζει βάσιμα στην σωτηρία του. Ο Χριστός θα δει την καλή του προαίρεση και

Post
Γνώμες Δευτέρα 23.02.2026

Ο Άντριου, το «Στέμμα» και οι … άλλοι

Του Αργύρη Αργυριάδη (Δικηγόρου) Σε ένα φυσιολογικό κόσμο ή σύλληψη ενός προσώπου με εξουσία θα έπρεπε να αποτελεί είδηση, αλλά όχι πρωτόγνωρη. Τούτο διότι και οι έχοντες εξουσία – μικρή ή με

Post
Γνώμες Κυριακή 22.02.2026

Επαναστάσεις Κολινδρού, Λιτοχώρου. Μηνύματα Ελευθερίας σε δύσκολους καιρούς.

Του Μυργιώτης Παναγιώτης (Μαθηματικός) Ο Έλληνας από τη φύση του άνθρωπος Δημοκράτης και Ελεύθερος. .Δεν σηκώνει ζυγό ο τράχηλός του και δεν μπορεί να ζήσει ως σκλάβος. Το πρώτο ελεύθερο ελληνικό κ