Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 23:49 Ειδήσεις

Ιράν: Ισχυρός σεισμός στα σύνορα με την Τουρκία - Πάνω από 800 τραυματίες



Συνολικά 816 είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες από τον σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε το βράδυ του Σαββάτου στο βορειοδυτικό τμήμα του Ιράν, στα σύνορα με την Τουρκία. Τρεις είναι οι νεκροί.

«Μέχρι στιγμής, εξαιτίας του σεισμού αυτού έχουμε τρεις νεκρούς και 816 τραυματίες», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, ο Μοχαμάντ Σαντέκ Μοταμεντιάν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αχμάντ Βαχιντί, μετέβη στη Χόι για να διαπιστώσει την κατάσταση και να επιβλέψει το έργο των αρχών, μετέδωσε ακόμη το IRNA.

Το Ιράν, που βρίσκεται πάνω από τεμνόμενες τεκτονικές πλάκες, έχει υποστεί αρκετούς καταστροφικούς σεισμούς τα τελευταία χρόνια.

Τη 18η Ιανουαρίου, σεισμός 5,8 βαθμών κοντά στη Χόι είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι.

Τον Φεβρουάριο του 2020, σεισμός 5,7 βαθμών έπληξε το χωριό Χαμπάς-ι-Ολιά (ανατολικά), ενώ στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον εννιά ανθρώπους στην άλλη πλευρά των συνόρων, στην Τουρκία.

Ο φονικότερος σεισμός που έχει καταγραφεί ποτέ στο Ιράν, μεγέθους 7,4 βαθμών, έπληξε το βόρειο τμήμα της χώρας το 1990: 40.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, άλλοι 30.000 είχαν τραυματιστεί, μισό εκατομμύριο άνθρωποι είχαν μείνει άστεγοι.

πηγή: newsbeast.gr

 
Post
Ειδήσεις Παρασκευή 14.11.2025

Σάκης Αρναούτογλου προς Κομισιόν: Γιατί η σεισμόπληκτη Κρήτη έμεινε εκτός “Εξοικονομώ 2025” και RePowerEU

Με γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου θέτει ζήτημα άνισης μεταχείρισης και παραβίασης της αρχής της εδαφικής συνοχής, αναφορικά με τη μη ένταξη τω

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 10.11.2025

Δέσμευση Κομισιόν σε Φαραντούρη για ανάκτηση κονδυλίων αν επιβεβαιωθεί κατασκοπεία της Τουρκίας

Στη δέσμευση να προχωρήσει σε έλεγχο των κονδυλίων προς την Τουρκία, προχώρησε η Ευρωπαία Επίτροπος Διεύρυνσης Μάρτα Κός, μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή και μέλους της επιτροπής ασφάλειας & άμυ

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 07.11.2025

Το ελαιόλαδο «Κρήτη» στο επίκεντρο της ατζέντας του Επιτρόπου Γεωργίας Χάνσεν

Με αφορμή την επίσκεψη του Επιτρόπου Γεωργίας στη χώρα μας ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στη σημερινή επίσκεψη του Επιτρόπου Γεωργίας κ. Χάνσεν, ένα από τα βασικότερα θ