Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 23:05 Εκτός Ελλάδος

Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια σε Ιαπωνία και Κίνα: Στους - 49 η θερμοκρασία


Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν Ιαπωνία και Κίνα, με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει και τους -50 βαθμούς Κελσίου.

Το εξαιρετικά χαμηλό βαρομετρικό σύστημα προκαλεί τεράστια προβλήματα στην κεντρική Ιαπωνία. Η σφοδρή χιονοθύελλα έχει καλύψει με χιόνι μεγάλες εκτάσεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στις μετακινήσεις σε όλη τη χώρα και να ακυρωθούν περισσότερες από 300 πτήσεις.

Στα δυτικά της χώρας καταγράφεται ρεκόρ 93 εκατοστών χιονιού μέσα σε 24 ώρες. Κύρια χαρακτηριστικά της θεομηνίας είναι οι έντονες χιονοπτώσεις, οι ισχυροί άνεμοι και οι πολικές θερμοκρασίες.

Ουρά μεγαλύτερη των 12 χιλιομέτρων σχηματίστηκε σε αυτοκινητόδρομο στο κεντρικό τμήμα της Ιαπωνίας, αφού εγκλωβίστηκαν στο χιόνι φορτηγά και ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Κίνα

Στη γειτονική Κίνα, το θερμόμετρο έδειξε -49 βαθμούς Κελσίου στην πόλη Χούνκε στα βορειοανατολικά.

Εντυπωσιακές εικόνες από ποδήλατα και κτίρια τυλιγμένα στον πάγο, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στον καθαρισμό των σιδηροδρομικών γραμμών ώστε να επαναληφθούν οι μετακινήσεις.

Το ψυχρό μέτωπο ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο, με τη βορειότερη πόλη της χώρας Μόχε να αναφέρει τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί, στους -53 βαθμούς Κελσίου.

πηγή: MEGA TV

 
Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 01.02.2023

Ρωσία: Πρόστιμο σε vegan Αμερικανίδα που έβγαλε βόλτα ένα μοσχάρι στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο σε Αμερικανίδα σήμερα επειδή έβγαλε βόλτα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας ένα… μοσχάρι, ισχυριζόμενη ότι το αγόρασε για να το σώσει από σφαγή. Η Αμερικανίδα Αλίσια ...

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 01.02.2023

Green Deal: Πώς απαντά η ΕΕ στις ενεργειακές επιδοτήσεις των ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε μια παρουσίαση σήμερα που αφορά το σχέδιο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, καθώς αυτή οδεύει προς την κλιματική ουδετερότητα. Σ’ ένα κεί ...

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 01.02.2023

Τουρκία: Ο Ερντογάν κατηγορεί την αντιπολίτευση για πλάτες στην Ελλάδα

Στην προσπάθειά του να κερδίσει ψήφους ο Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στο σημείο να εμπλέξει την Ελλάδα στις τουρκικές εκλογές. Σε προεκλογικό πυρετό βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε κάθε δημοσία τοπ