Image
Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 22:59 Πολιτική

Μητσοτάκης από Κρήτη: Το είπαμε, το κάναμε - Οι πολίτες απαλλάχθηκαν από βάρη που δεν τους άνηκαν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Όπως ανέφερε, την επόμενη φορά θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χώρος. Τέτοια συγκέντρωση στο Ηράκλειο δεν έχω ξαναδεί είπε χαρακτηριστικά. Σήμερα, τόνισε, αυτό που βλέπω με πείθει ότι ο στόχος μας είναι κοντά η Κρήτη απ’ άκρο σε άκρο να γίνει γαλάζια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για όσα τον συνδέουν με τους κατοίκους της Κρήτης οι οποίοι μαζί με 4 εκατομμύρια Έλληνες αποφάσισαν να γυρίσουμε σελίδα και από την καθήλωση και το περιθώριο να γίνει πρωταγωνίστρια. Οι πολίτες απαλλάχθηκαν από βάρη που δεν τους άνηκαν και η πατρίδα μας είναι πιο ισχυρή από ποτέ.

Το ζητούμενο τότε ήταν η σταθεροποίηση και η ανάταξη και τώρα γίνεται πράξη η σταθερότητα και η ανάπτυξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στον Ελευθέριο Βενιζέλο τον μεγάλο εκσυγχρονιστή της Ελλάδας. Κάλεσε τους πολίτες να θυμηθούν τι τους είχε υποσχεθεί. Μειώσαμε πάνω από 50 φόρους και εισφορές. Δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας, είπε. Και έχουμε μια πατρίδα πιο ισχυρή με τα Rafale, τα Viper, τις Belhara και τις ισχυρές μας συμμαχίες.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι μετά από 42 μήνες μπορεί να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια και να τους πει: «το είπαμε, το κάναμε».

Όλα αυτά, σημείωσε δεν έγιναν σε μια κανονική περίοδο αλλά είμασταν μόλις 6 μήνες στο τιμόνι της χώρας και χρειάστηκε να αμυνθούμε στις μεταναστευτικές ροές και να κρατήσουμε απόρθητα τα σύνορά μας. Μετά, ξέσπασε ο κορονοϊός και στην συνέχεια η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση. Προσθέστε και την συνολική προκλητικότητα της γείτονος για να σκεφτείτε τι είχαμε να διαχειριστούμε. Όμως σε όλα αυτά η κοινωνία και η οικονομία έμειναν όρθιες και το γνωρίζετε καλά, σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης αλλά πρόσθεσε ότι θα ήταν βολικό άλλοθι να έρθω σήμερα και να σας πω: άλλα σχεδιάζαμε και άλλα μας έτυχαν. Στην Ελλάδα όμως κάναμε τις δυσκολίες ευκαιρίες και δεν ξεφύγαμε γραμμή από όσα υποσχεθήκαμε. Είναι κάτι που όλοι οι Έλληνες μας το αναγνωρίζουν. Είναι ένας απολογισμός εμπιστοσύνης και δεν λείπουν λάθη και αστοχίες που όμως υπάρχουν για να διορθώνονται τα πρώτα και να ξεπερνιούνται οι δεύτερες. Όταν εντοπίζεις πως έσφαλλες μπορείς να μετουσιώνεις τα λάθη σε ευκαιρίες.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι είναι πολλά όλα όσα έγιναν αλλά έχει σημασία αυτός ο σύντομος απολογισμός που θα κάνει αλλά πρέπει να ζυγίσουμε από που ξεκινήσαμε.

Η Ελλάδα έχει τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Έχει σημειώσει την μεγαλύτερη μείωση χρέους. Κινείται εκτός κάθε πλαισίου εποπτείας. Εμείς είμαστε αφέντες της μοίρας μας. Σημειώνουμε ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών και η ανεργία από το 17,5% έπεσε στο 11,5% και σύντομα θα είναι μονοψήφια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι είμαστε ένα σκαλί από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και έχει σημασία για όλους μας γιατί θα πέσει το κόστος δανεισμού και για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Πίσω από όλα αυτά είναι ο δικός σας ατομικός προϋπολογισμός. Όλοι οι Έλληνες ξέρουν ότι πληρώνουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, φόρους και εισφορές. 

 


Post
Πολιτική Δευτέρα 05.01.2026

Επίσκεψη του προέδρου και στελεχών της ΔΕΕΠ(ΝΟΔΕ) Ηρακλείου της Ν.Δ. στον Βουλευτή Κ. Κεφαλογιάννη

Ευχές για τη νέα χρονιά είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν στελέχη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Γιαννουλάκη και πρόεδροι των ΔΗΜ.Τ.Ο του Νομού Ηρακλείου, με τ

Post
Πολιτική Δευτέρα 05.01.2026

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Ζαχαριάδη για την απώλεια του Γ. Παπαδάκη

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Η προσφορά του στην ενημέρωση και στη διαμόρφωση της ελληνικής τηλεόρασης υπήρξε τεράστια και καταλυτική. Ο Γιώργος Παπαδάκη

Post
Πολιτική Κυριακή 04.01.2026

Δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα σχετικά με την αποκατάσταση του προβλήματος στη διεξαγωγή των πτήσεων

Το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, σήμερα το πρωί σε κάποιες από τις συχνότητες που εξυπηρετούν τις ανάγκες του FIR Αθηνών δεν επηρέασε με οποιονδήποτε τρόπο την ασφάλεια των πτήσεων και, πλέον, έχει απο