Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 22:56 Εκτός Ελλάδος

Qatargate: Νέα ονόματα και χώρες θα δώσει ο Παντσέρι


Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στο σκάνδαλο του Qatar Gate καθώς υπό άκρα μυστικότητα και σε τοποθεσία που δεν έχει γίνει γνωστή αναμένεται η κατάθεση στη βελγική δικαιοσύνη του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Κατάθεση «φωτιά»

Η κατάθεση του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη και γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχει γίνει γνωστή ούτε η τοποθεσία, αλλά ούτε καν ο χρόνος στον οποίο θα τεθεί ξανά ενώπιον των Αρχών.

Με το 5σελιδο μνημόνιο που έχει υπογράψει με τις βελγικές Αρχές, δεσμεύεται να πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια δίνοντας ονόματα αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος.

Έτσι μόνο θα καταφέρει να σώσει την κόρη, τη γυναίκα του αλλά και τον εαυτό του μειώνοντας την ποινή του στον έναν χρόνο.

Αν δεν πει την αλήθεια, το μνημόνιο θα ακυρωθεί και οι συνέπειες για τον ίδιο θα είναι οδυνηρές αφού είναι ήδη 68 ετών και η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει όταν θα είναι 72.

Κρίνεται το μέλλον της Εύας Καϊλή

Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι έχει δώσει ήδη ονόματα, μεταξύ αυτών και της Εύας Καϊλή

«Ξέρουν ήδη με ποιον μιλούσε ο Παντσέρι. 6 μήνες τον παρακολουθούσαν και δεν ακούστηκε το όνομα της Καϊλή», σημειώνει ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, μετά από 45 ημέρες εγκλεισμού μακριά από την οικογένειά της, τα αποθέματα δύναμης και θάρρους λιγοστεύουν, ωστόσο συνεχίζει να δίνει τον αγώνα της.

«Δεν είναι αξιόπιστος ο κύριος Παντσέρι. Δεν μπορεί να πει παρά μόνο κουβέντες ότι κάπου την έχει δει».

Ζητούν να γυρίσουν στην Ιταλία

Την ίδια ώρα, τόσο η κόρη του Παντσέρι, Σίλβια, όσο και η σύζυγός του Μαρία, προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης κατά της απόφασης έκδοσής τους στο Βέλγιο.

Οι δύο υποθέσεις θα εξετασθούν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας στις 31 Ιανουαρίου.

Ένα ακόμη πρόσωπο που εμπλέκεται στο σκάνδαλο, ο Ιταλός κεντροαριστερός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή δικαστικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποποιήθηκε τη βουλευτική του ασυλία και δήλωσε ότι δε φέρει καμία ποινική ευθύνη σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Qatar Gate.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή νομικών υποθέσεων θα ψηφίσει για την άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα.

Την ερχόμενη Πέμπτη, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι αναμένεται να μιλήσει ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες προκειμένου να κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένος ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στην τελευταία του κατάθεση, εκτός από το Κατάρ και το Μαρόκο, έβαλε στο κάδρο του σκανδάλου και τη Μαυριτανία.

πηγή: MEGA TV

 
Post
Εκτός Ελλάδος Παρασκευή 23.02.2024

Εταιρεία στο Λονδίνο απέλυσε καθαρίστρια, επειδή έφαγε ένα «παρατημένο» σάντουιτς

Μια καθαρίστρια, εργαζόμενη σε κορυφαία δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου, υπέβαλε μήνυση επειδή την απέλυσαν, γιατί… τόλμησε να φάει ένα ξεχασμένο σάντουιτς με τόνο, που βρήκε σε μια αίθουσα συ

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 21.02.2024

Μόλις ένας στους δέκα Ευρωπαίους πιστεύει ότι η Ουκρανία μπορεί να νικήσει τη Ρωσία – Τι λένε οι Έλληνες, ο αρνητικός ρόλος της ΕΕ

Το 10% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η Ουκρανία θα βγει νικήτρια στη στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, έναντι 20% που πιστεύει ότι θα νικήσει η Ρωσία, 37% που πιστεύει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει με κάπο

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 20.02.2024

Η επιστήμη αποκαλύπτει την μέγιστη ηλικία που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος – Ζαλίζουν τα νούμερα

Μπορεί το να φθάνεις στα 25, 30 ή και 40 να φαντάζει κάπως τρομακτικό, ωστόσο οι επιστήμονες κατάφεραν να ανιχνεύσουν την μέγιστη ηλικία που μπορεί κάποιος να ζήσει. Τα αποτέλεσματα έρχονται από έρευν