Image
Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 23:42 Πολιτική

Ελένη Τουλουπάκη: Τι καταγγέλλει για την υπόθεση Novartis

Απολογήθηκε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση Novartis.

Για ανελέητο πόλεμο σε βάρος της μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση της Νovartis μίλησε στην διάρκεια της απολογίας της η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία αρνήθηκε την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας που την οδήγησε στο εδώλιο καθώς και ότι δέχθηκε οποιαδήποτε υπόδειξη από τον συγκατηγορούμενό της στο Ειδικό Δικαστήριο, πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Συγκεκριμένα, η Ελένη Τουλουπάκη στάθηκε απέναντι στους ανώτατους δικαστές που θα την κρίνουν σε λίγο καιρό υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η δικογραφία για την υπόθεση της Νοvartis σχηματίστηκε από την προκάτοχο μου το Δεκέμβριο του 2016 με αφορμή δημοσιεύματα προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν παράνομες πρακτικές της εταιρείας Novartis Hellas ΑΕΒΕ, αλλά και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών, κατά τη διαδικασία έγκρισης, τιμολόγησης και αποζημίωσης φαρμακευτικών σκευασμάτων. Η μοναδική γνωριμία με τον κ. Παπαγγελόπουλο ήταν απολύτως υπηρεσιακή και ήταν με τον τότε αρμόδιο για τα θέματα διαφθοράς.

πηγή: MEGA TV

 

Post
Πολιτική Παρασκευή 18.09.2026

Ελένη Βατσινά: «Ο ΒΟΑΚ πρέπει να είναι ασφαλής και ανθεκτικός – Καμία παρέμβαση στα ρέματα χωρίς πλήρη τεκμηρίωση και έλεγχο»

Σοβαρά ερωτήματα για την παρέμβαση σε ρέμα στη Σταλίδα, στην περιοχή της ανατολικής εξόδου της δεύτερης σήραγγας του υπό κατασκευή τμήματος του ΒΟΑΚ Χερσόνησος–Μάλια, θέτει με Ερώτηση και Αίτηση

Post
Πολιτική Παρασκευή 18.09.2026

ΒΟΑΚ: Το κυκλοφοριακό χάος στη Βουλή, από τον Χάρη Μαμουλάκη

Στη Βουλή φέρνει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης το κυκλοφοριακό χάος που προκαλείται από τα έργα στον ΒΟΑΚ. Ο Χάρης Μαμουλάκης αναδεικνύει την ανάγκη νυχτερινών εργασιών - όπου

Post
Πολιτική Πέμπτη 17.09.2026

Αναγνώριση των πτυχίων Τ.Ε.Ι. και άρση του διαχωρισμού ΠΕ–ΤΕ-Κοινοβουλευτική Αναφορά του Λευτέρη Αυγενάκη προς την Υπουργό Παιδείας

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη,μεταφέροντας στη Βουλή την από 26.0