Image
Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 21:39 Πολιτική

Δημοσκόπηση RASS για το ACTION 24: Προβάδιμα 6,1% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 6,1 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της RASS που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ACTION 24 και μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. 

Η δημοσκόπηση εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%, τον ΣΥΡΙΖΑ 24,7%, το ΠΑΣΟΚ 13,9%, το ΚΚΕ 6,1, την Ελληνική λύση 3,3% και το ΜέΡΑ25 3,1%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 20,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα, ο Μητσοτάκης συγκεντρώνει 48,9% και ο Αλέξης Τσίπρας 28,4%.

Στην ερώτηση “ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έρθει πρώτο;”, το 78,6% απάντησε η Νέα Δημοκρατία, το 14,3% ο ΣΥΡΙΖΑ, το 4,8% Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ και 2,3% Άλλο.

“Στο ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου Ελλάδας – Τουρκίας, με ποιον πρωθυπουργό αισθάνεστε πιο ασφαλής;”: Το 55% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 16,5% τον Αλέξη Τσίπρα και το 24,9% με κανέναν.

πηγή: newsit.gr

 

Post
Πολιτική Σάββατο 06.12.2025

Λευτέρης Αυγενάκης: Ποια η πρόοδος αξιοποίησης του Master Plan υδατικής διαχείρισης, αγροτικής παραγωγής και αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κρήτη;

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα, Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρίστο Δήμα, Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σταύρο Παπασταύρου και Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λ

Post
Πολιτική Παρασκευή 05.12.2025

Επαναλειτουργία της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο

ΤηΔευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 θα επαναλειτουργήσει για το επιβατικό κοινό η βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Υφυπουργό Υποδομών και

Post
Πολιτική Παρασκευή 05.12.2025

Β. Κικίλιας: «Έκτακτη προσέγγιση του “Blue Star” στη Σίφνο για διακομιδή παιδιού - Η δουλειά μας είναι να σκύβουμε πάνω από τα προβλήματα της καθημερινότητας»

Σε περιστατικό διακομιδής παιδιού από νησί των Κυκλάδων με πλοίο της γραμμής, λόγω της κακοκαιρίας και της αδυναμίας απογείωσης εναέριων μέσων, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής