Image
Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022 12:56 Είς Υγείαν

Τζανάκης: Ποια είναι η βασική διαφορά του ιού RSV και του κορονοϊού – Η μισή Ελλάδα είναι άρρωστη

«Η μισή Ελλάδα είναι άρρωστη» είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης για την έξαρση των ιώσεων και τον κορονοϊό. Ανέφερε ότι κάθε μέρα καταγράφονται 20.000-30.000 κρούσματα και παράλληλα υπάρχει ο αναπνευστικός – συγκυτιακός ιός (RSV) και η γρίπη

«Ο συγκυτιακός ιός έχει μια διαφορά από τον κορονοϊό: είναι πολύ πιο σημαντική η μεταδοτικότητά του με τις επιφάνειες, επομένως απαιτείται στα σχολεία και στους παιδότοπους αντισηψία στις επιφάνειες και τα παιχνίδια» είπε στον ΣΚΑΪ.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καθησυχασμός, καθώς ο RSV προσβάλει και μεγάλες ηλικίες. «Μεγάλοι άνθρωποι, με υπόστρωμα σε νοσήματα, νοσούν βαριά με αποτέλεσμα να οδηγούνται στα νοσοκομεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμμαχος στη μάχη κατά των ιών φαίνεται να είναι το εμβόλιο για τον κορονοϊό και αυτό της γρίπης, το οποίο εμπεριέχει το στέλεχος «Η3Ν2» που υπάρχει και στη γρίπη. Έτσι δημιουργείται μια ασπίδα μεγάλης προστασίας, όπως δήλωσε στη συνέχεια ο καθηγητής.

madata.gr

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 25.11.2025

Διάλεξη στο Δ.Ε.Α.Π. Περιστερίου με θέμα: «Οξειδωτικό στρες: Πόσο μας βλάπτει και πώς μπορούμε να το καταπολεμήσουμε;»

Στο πλαίσιο του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (Δ.Ε.Α.Π.) Περιστερίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα: «Οξειδωτικό στρες: Πό

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 25.11.2025

74 η Εθελοντική Αιμοδοσία: ένας θεσμός… ζωής!*

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στον φιλόξενο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημαρχείου, από τις 09:30 έως τη 13:00, ο Δήμος και το 1 ο ΕΠΑΛ Καισαριανής διοργανώνουν την 74 η Εθελοντική Αιμοδοσία. Με τη

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 23.11.2025

Σπορέλαια: Η αλήθεια πίσω από τον μύθο - Yγιεινή επιλογή ή παρεξηγημένος κίνδυνος;

Τα σπορέλαια—όπως το ηλιέλαιο, το κραμβέλαιο, το λάδι σταφυλιού και το λινέλαιο—χρησιμοποιούνται καθημερινά στη μαγειρική και στη βιομηχανία τροφίμων, όμως τα τελευταία χρόνια προκαλούν έν