Image
Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2022 22:21 Πολιτική

Σφοδρή κριτική Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη και Τσίπρα - Παράσταση διχόνοιας και τοξικού λόγου

Σφοδρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στον Κ. Μητσοτάκη και τον Α. Τσίπρα, τους οποίους κατηγόρησε για παράσταση διχόνοιας και τοξικού λόγου για την σημερινή αντιπαράθεσή στη Βουλή.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «ο πρώτος δίχως ίχνος γενναιότητας καταθέτει ένα νομοσχέδιο συγκάλυψης και εκ των υστέρων νομιμοποίησης των παράνομων ενεργειών της κυβέρνησης του.

Από το «ελάτε να ενημερωθείτε στο αυτί», μας λέει τώρα ευθέως: «Ελάτε να ενημερωθείτε μετά από τρία χρόνια».

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός «κάνει ότι μπορεί για να ξεπεράσει τον κάβο των εθνικών εκλογών χωρίς να έχει μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Όμως οι αποκαλύψεις συνεχίζονται», επικαλούμενος το σημερινό άρθρο των New York Times.

«Οι New York Times δημοσιεύουν ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator της εταιρείας Ιntellexa στη Μαδαγασκάρη. Μια ευρωπαϊκή χώρα δηλαδή, που οφείλει να προστατεύει αταλάντευτα τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκτίθεται ανοίγοντας το δρόμο σε άλλες χώρες να χρησιμοποιούν τέτοια κακόβουλα λογισμικά σε βάρος των ελευθεριών των πολιτών τους», σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Στρέφει παράλληλα τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο υπογράμμισε ότι «καλό θα ήταν να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πως είναι δυνατόν επί ημερών του εμπλεκόμενη με το Predator εταιρεία, που ιδρύθηκε με λίγες χιλιάδες ευρώ, να υπογράφει συμβάσεις εκατομμυρίων με το δημόσιο και μετά ο γιος του υπουργού που τις υπέγραψε, να προσλαμβάνεται εκεί».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι κανείς εκ των δυο αρχηγών δεν απαντά καθαρά στα ερωτήματα και πρόσθεσε οτι «μόνο τους εργαλείο ο συμψηφισμός και ο συναγωνισμός ποιος είναι χειρότερος από τον άλλον στην υπονόμευση των θεσμών».

Κατέληξε με την αναφορά ότι ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα από αυτό, που του προσφέρει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

madata.gr

Post
Πολιτική Δευτέρα 01.12.2025

Συμμετοχή ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, σε σύνθεση ΥΠΑΜ των Κρατών – Μελών

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σήμερα, Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2025, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων,

Post
Πολιτική Δευτέρα 01.12.2025

Συζήτηση του Πρωθυπουργού με την Clare Woodman, επικεφαλής της Morgan Stanley για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (ΕΜΕΑ), τη Λατινική Αμερική και τον Καναδά, και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Morgan Stanley & Co. International, στο πλαίσιο του Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου, στο Λονδίνο (vid)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με την Clare Woodman, επικεφαλής της Morgan Stanley για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (ΕΜΕΑ), τη Λατινική Αμερική και τον Καναδά,

Post
Πολιτική Δευτέρα 01.12.2025

Μητσοτάκης: 5 νέοι ελληνικοί δορυφόροι σε τροχιά - Το Εθνικό Πρόγραμμα Μικροδορυφόρων

Σε δύο διαφορετικά αλλά απολύτως συνδεδεμένα μέτωπα –την ψηφιακή/διαστημική μετάβαση και την πορεία της ελληνικής οικονομίας– κινήθηκαν τα μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο μέσω TikTok