Image
Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2022 22:21 Πολιτική

Σφοδρή κριτική Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη και Τσίπρα - Παράσταση διχόνοιας και τοξικού λόγου

Σφοδρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στον Κ. Μητσοτάκη και τον Α. Τσίπρα, τους οποίους κατηγόρησε για παράσταση διχόνοιας και τοξικού λόγου για την σημερινή αντιπαράθεσή στη Βουλή.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «ο πρώτος δίχως ίχνος γενναιότητας καταθέτει ένα νομοσχέδιο συγκάλυψης και εκ των υστέρων νομιμοποίησης των παράνομων ενεργειών της κυβέρνησης του.

Από το «ελάτε να ενημερωθείτε στο αυτί», μας λέει τώρα ευθέως: «Ελάτε να ενημερωθείτε μετά από τρία χρόνια».

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός «κάνει ότι μπορεί για να ξεπεράσει τον κάβο των εθνικών εκλογών χωρίς να έχει μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Όμως οι αποκαλύψεις συνεχίζονται», επικαλούμενος το σημερινό άρθρο των New York Times.

«Οι New York Times δημοσιεύουν ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator της εταιρείας Ιntellexa στη Μαδαγασκάρη. Μια ευρωπαϊκή χώρα δηλαδή, που οφείλει να προστατεύει αταλάντευτα τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκτίθεται ανοίγοντας το δρόμο σε άλλες χώρες να χρησιμοποιούν τέτοια κακόβουλα λογισμικά σε βάρος των ελευθεριών των πολιτών τους», σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Στρέφει παράλληλα τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο υπογράμμισε ότι «καλό θα ήταν να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πως είναι δυνατόν επί ημερών του εμπλεκόμενη με το Predator εταιρεία, που ιδρύθηκε με λίγες χιλιάδες ευρώ, να υπογράφει συμβάσεις εκατομμυρίων με το δημόσιο και μετά ο γιος του υπουργού που τις υπέγραψε, να προσλαμβάνεται εκεί».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι κανείς εκ των δυο αρχηγών δεν απαντά καθαρά στα ερωτήματα και πρόσθεσε οτι «μόνο τους εργαλείο ο συμψηφισμός και ο συναγωνισμός ποιος είναι χειρότερος από τον άλλον στην υπονόμευση των θεσμών».

Κατέληξε με την αναφορά ότι ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα από αυτό, που του προσφέρει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

madata.gr

Post
Πολιτική Σάββατο 16.05.2026

Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027

Μήνυμα πολιτικής σταθερότητας και συνέχισης των μεταρρυθμίσεων έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στη δεύτερη ημέρα του 16ου Συνεδρίου της Νέα Δημοκρατία, ξεκαθαρίζοντα

Post
Πολιτική Σάββατο 16.05.2026

Η δεύτερη ημέρα του 16ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με έμφαση στην «Ελλάδα του 2030»

Με τη συμμετοχή κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, διεθνών προσκεκλημένων και πολιτικών προσωπικοτήτων, συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο, οι εργασίες του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέα Δημοκρατία, με κεντρ

Post
Πολιτική Παρασκευή 15.05.2026

Απολογισμός κυβερνητικού έργου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο 16ο Συνέδριο της ΝΔ (vid)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση σε 25 εμβληματικές προγραμματικές δεσμεύσεις για την περίοδο 2023–2027, στο πλαίσιο του 16ου