Image
Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2022 13:29 Ειδήσεις

Δωρεάν Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων - Πάνω από 10.000 οι αιτήσεις

Περισσότεροι από 10.000 νέοι έχουν υποβάλει αίτηση για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, που χορηγείται, για πρώτη φορά, δωρεάν, μέσω της συνεργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

 
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων απευθύνεται σε νέους, ηλικίας 13 έως 30 ετών, και προσφέρει εκπτώσεις και υπηρεσίες σε τομείς, όπως η εκπαίδευση, ο τουρισμός, οι μεταφορές, ο πολιτισμός, η υγεία, ο αθλητισμός, η διασκέδαση, η εστίαση, η τηλεφωνία σε Ελλάδα και σε περισσότερες από 37 ευρωπαϊκές χώρες.

 Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη  διεύθυνση: https://europeanyouthcard.gr/home/el/.

Η κάρτα παραλαμβάνεται από α) 146 καταστήματα της Vodafone, που συνεργάζονται για τον σκοπό αυτό με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και β) τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε Αθήνα (Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος) και Θεσσαλονίκη (Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Α’ προβλήτα, Κτίριο Γραφείων ΟΛΘ Δημόσιας Αρχής Λιμένων).

 
Η συνολική δαπάνη αναμένεται να ανέλθει στα 700.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τη ΔΥΠΑ για τους πρώτους 116.666 νέους που θα υποβάλουν αίτηση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (europeanyouthcard.gr) και να διαβάσετε αναλυτικά την λίστα με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις: https://europeanyouthcard.gr/ευρωπαικη-καρτα-νεων/καταλογοσ-εκπτωσεων/.

madata.gr

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 02.02.2026

Κώστας Αρβανίτης: Αμίαντος στα δημόσια κτίρια. Διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας από την Κομισιόν

Ένα χρόνο μετά την απάντηση της Κομισιόν ότι η αφαίρεση του καρκινογόνου αμίαντου από τα δημόσια κτίρια αποτελεί προτεραιότητα και ευθύνη των κρατών μελών, η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να καθυστερ

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 29.01.2026

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει την επιχορήγηση για τις μελέτες για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αιγύπτου-Ελλάδας GREGY

Ένα σημαντικό ορόσημο για την επιτάχυνση της υλοποίησης του εμβληματικού έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αιγύπτου-Ελλάδας (GREGY), που αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 28.01.2026

H Έλενα Κουντουρά στην “Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού” της Κομισιόν

Πέντε βασικές προτεραιότητες εν όψει της πρώτης ευρωπαϊκής στρατηγικής για τον βιώσιμο τουρισμό, ανέδειξε η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά, Αντιπρόεδρος της Eπιτροπής TRAN, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σ