Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 23:25 Εκτός Ελλάδος

ΗΠΑ: Όχι σε τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία - Θα θέσουν τους αμάχους σε μεγαλύτερο κίνδυνο


Οι ΗΠΑ ξεκαθάρισαν τη θέση τους προς τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία. Δηλώσεις για το ζήτημα έκανε σήμερα (7.12.2022) ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ στηρίζουν το δικαίωμα της Τουρκίας στην αυτοάμυνα. Παρ’ όλα αυτά, προειδοποιούν την Άγκυρα ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στη Συρία θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο τους αμάχους αλλά και τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις εκεί. 

«Δεν θέλουμε να δούμε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοδυτική Συρία οι οποίες θα θέσουν τους αμάχους σε μεγαλύτερο κίνδυνο απ’ ό,τι είναι ήδη, θα θέσουν σε κίνδυνο τους στρατιώτες και το προσωπικό μας στη Συρία ή την αποστολή μας για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους», είπε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους.

Η Τουρκία έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς και τις αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία τις τελευταίες εβδομάδες και σχεδιάζει μια χερσαία εισβολή εναντίον των Συροκούρδων μαχητών, τους οποίους αποκαλεί τρομοκράτες.

Οι Κούρδοι της Συρίας συνιστούν τη ραχοκοκαλιά των SDF, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, που στηρίζονται από τις ΗΠΑ.

πηγή: newsit.gr

 
Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 03.05.2026

Τραμπ: «Η νέα ιρανική πρόταση είναι απαράδεκτη» – Νέες δηλώσεις για Νετανιάχου και τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ισραηλινό ειδησεογραφικό δίκτυο Kan News ότι μελέτησε τη νέα πρόταση του Ιράν και τη χαρακτήρισε «απαράδεκτη». Η δήλωση με

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 03.05.2026

Τραμπ: «Θα μελετήσω» νέα πρόταση του Ιράν για επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι σκοπεύει να «μελετήσει» νέα πρόταση του Ιράν για την επίλυση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, λίγες ημέρες αφότου απέρριψε προηγούμε

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 02.05.2026

Λίβανος: Τουλάχιστον 13 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα παρά την εκεχειρία

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή από ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της χώρας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οκτώ άνθρωποι &