Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 11:48 Κρητική διατροφή Σούπα βελουτέ με σέλινο Υλικά 6 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένο 4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα κρεμμύδια 3-1/3 φλ. τσαγιού νερό 4 κ. γλ. ζωμό βοδινού κρέατος 3/4 κ. γλ. αλάτι 1/2 κ. γλ. πιπέρι 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. τσαγιού γάλα 2% 1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο μεξικάνικο τυρί Φύλλα σέλινου και κρουτόν, προαιρετικά Εκτέλεση Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε τα κρεμμύδια, το νερό, το σέλινο, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τα να βράσουν. Βήμα 2 Μειώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Μεταφέρετε το μείγμα στο μπλέντερ και πολτοποιήστε το μέχρι να γίνει λείο. Επιστρέψτε το στην κατσαρόλα. Βήμα 3 Ανακατέψτε το αλεύρι με το γάλα μέχρι να γίνει λείο και προσθέστε το στην κατσαρόλα σταδιακά. Αφήστε το να πάρει βράση και μαγειρέψτε το ανακατεύοντας για 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Βήμα 4 Μειώστε τη φωτιά, προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Βήμα 5 Εάν θέλετε, γαρνίρετε τις μερίδες με φύλλα σέλινου, κρουτόν και επιπλέον τυρί.newsbeast.gr