Image
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 13:16 Πολιτική

Νέα καρφιά Κεφαλογιάννη κατά Μητσοτάκη – Τι είπε για υποκλοπές, προστασία α’ κατοικίας

Όχι απλά «εκτός γραμμής», αλλά θα μπορούσε κανείς να πει «απέναντι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη βγήκε η Όλγα Κεφαλογιάννη σε όλα τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα που θα κρίνουν το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή της στο newsbomb.gr, διαφοροποιήθηκε πλήρως από τη «γραμμή Μητσοτάκη» που ακολουθεί πιστά η σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος τόσο σε ό,τι αφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών, όσο και για την προστασία της α' κατοικίας και τη φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός πρόσφατα για να σχολιάσει την κριτική που ασκείται στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Σκάνδαλο υποκλοπών
Η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία έχει εκφράσει την αντίθεσή της στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών, θέση που έχει βαρύνουσα σημασία ακριβώς λόγο της συμμετοχής της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επεσήμανε όσον αφορά στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι ήταν λάθος η απαγόρευση ενημέρωσης του παρακολουθούμενου που θέσπισε η κυβέρνηση το 2021 και λάθος η νέα πρόβλεψη για ενημέρωση του θύματος μετά από τριετία και εφόσον δοθεί έγκριση τον Διοικητή της ΕΥΠ και τον εισαγγελέα της υπηρεσίας πληροφοριών.   

«Η διάταξη αυτή που ψηφίσαμε φαίνεται τώρα πως είναι προβληματική. Η διάταξη εκείνη που απαγόρευε την ενημέρωση. Ερχόμαστε τώρα με έναν τρόπο να το θεραπεύσουμε βάζοντας τριετία, ένα μεγάλο διάστημα και την απόφαση ενός τριμελούς οργάνου», είπε και συνέχισε: «Να παρέχεται προστασία σε εκείνον που ήταν το θύμα της άρσης του απορρήτου και αυτό να γίνεται πραγματικά. Αυτά τα θέματα είναι θεσμικά, ξεπερνάνε μία κυβέρνηση θα πρέπει να τα δούμε πολύ πιο προσεκτικά».

Παράλληλα επεσήμανε ότι είναι σημαντική η εθνική ασφάλεια, ωστόσο, δεν πρέπει να καταστρατηγούνται θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και κανείς δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο απέναντι στην ΑΔΑΕ. «Ναι μεν είναι σημαντική η εθνική ασφάλεια, ωστόσο, δεν πρέπει να καταστρατηγούνται θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και κανείς δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο απέναντι στην ΑΔΑΕ», υπογράμμισε.

Προστασία της πρώτης κατοικίας
Όσον αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας η Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε τραγικό να χάνει ένας συμπολίτης μας το σπίτι του και επεσήμανε πως είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να δώσει λύσει ερχόμενη. «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πρώτη κατοικία θα πρέπει να προστατεύεται», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Για την «Αριστερά του χαβιαριού και της σαμπάνιας»
Η Όλγα Κεφαλογιάννη ρωτήθηκε και για την εκρηκτική ακρίβεια και για την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε «Αριστερά του χαβιαριού και της σαμπάνιας», η βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η ίδια δεν θα χρησιμοποιούσε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, σημειώνοντας ότι η ουσία είναι πως το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει λειτουργήσει. Παράλληλα ανέφερε ότι απαιτούνται και νέες παρεμβάσεις και περισσότεροι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας.

«Αρρύθμιστο το AirBN»
«Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία ραγδαία αύξηση των επενδύσεων, στους τομείς της φιλοξενίας αλλά και της εστίασης. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Αθήνα και την οικονομία της. Νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν, σημαντικά κτίρια του μεσοπολέμου ή νεοκλασικά που για πολλές δεκαετίες βρίσκονταν σε μαρασμό σώθηκαν, αναδείχθηκαν, έγιναν χώροι παραγωγής εισοδήματος και απασχόλησης», είπε σε άλλη συνέντευξή της, στο news247.gr για το ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζουν πολλές γειτονιές της Αθήνας και πρόσθεσε: «Ένα είναι βέβαιο όμως. Κανείς δεν θέλει να δει την πόλη να μετατρέπεται σε ένα τουριστικό πάρκο χωρίς κατοίκους. Χρειάζεται λοιπόν να βρούμε την ισορροπία. Άρα ναι, χρειάζονται ρυθμίσεις, για να αποφύγουμε την χωρίς έλεγχο επέκταση κάποιων πτυχών της τουριστικής ανάπτυξης, όπως είναι το αρρύθμιστο AirBNB, που μπορεί να οδηγήσει ολόκληρες γειτονιές να κατακλυστούν από τουρίστες που θα εκτοπίσουν τους κατοίκους.

Δεν ανακαλύπτουμε όμως την Αμερική. Μέτρα έχουν πάρει μεγάλες πόλεις όπως είναι η Βαρκελώνη και η Νέα Υόρκη. Προτάσεις για το θέμα υπάρχουν και είναι ιδιαίτερα σοβαρές. Τώρα χρειάζεται να πάμε στο επόμενο βήμα, της εφαρμογής. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν θα πρέπει να φτάσουμε στο άλλο άκρο της υπερ – ρύθμισης. Ναι στην τουριστική ανάπτυξη, αλλά πάντα με το μυαλό στους κατοίκους των περιοχών».

Διάλογος και πολυφωνία στη ΝΔ
Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη έχει διαφοροποιηθεί αρκετές φορές από το κυβερνητικό αφήγημα, δηλώνει ότι αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό της ΝΔ. «Μεγάλωσα πολιτικά σε μια παράταξη που θρέφεται και εξελίσσεται μέσα από τον διάλογο και την πολυφωνία. Δεν φοβόμαστε να μιλάμε στη Νέα Δημοκρατία. Αυτή είναι η δύναμη μας», είπε στην ίδια συνέντευξη.

madata.gr

Post
Πολιτική Τετάρτη 29.05.2024

Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα – Αυτά που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τίναζαν την μπάνκα στον αέρα

«Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να τιθασεύσουμε πλήρως. Έχουμε πληθωρισμό τροφίμων, η Ελλάδα τώρα βγαίνει από τη δεκα

Post
Πολιτική Τρίτη 28.05.2024

Κασσελάκης για Τσίπρα: Δεν πρόκειται να είναι στην κυβέρνησή μου ως πρώην πρωθυπουργός

Μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον Γιώργο Λιάγκα και την εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε τον δημοσιογράφο στο σπίτι

Post
Πολιτική Τρίτη 28.05.2024

Ο Πρόεδρος της Βουλής στην παρουσίαση του βιβλίου «Μεταπολίτευση 1974-1975, 50 ερωτήματα και απαντήσεις»

Στα ιδιαιτέρως ωφέλιμα πολιτικά διδάγματα, που προκύπτουν για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό στην Ελλάδα από την περίοδο της Μεταπολίτευσης (1974-75) και τα οποία πρέπει να είναι οδηγός για το