Image
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 20:20 Παράδοση

28η Οκτωβρίου: Me Rafale, Marder και F-16 η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία παρακολουθεί την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα διεξαχθεί στο κέντρο της πόλης για την 28η Οκτωβρίου.

Το πρωί της Παρασκευής η Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού για κατάθεση στεφάνου.

Το παρών έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζορτζ Τσούνης και λοιπές αρχές του τόπου.

Με τα νεοαποκτηθέντα μαχητικά Rafale η φετινή στρατιωτική παρέλασ

Τα νεοαποκτηθέντα γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3 και αναγνωρίσεως ΤΤΟΑ Μ1117 αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα του κοινού στη φετινή παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα Rafale, που θα πετάξουν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, αλλά και το θρυλικό αεροσκάφος Spitfire MJ755, ενώ την παρέλαση θα πλαισιώσει επίδειξη ακριβείας από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους «Ζευς».

Άλλη μια ξεχωριστή στιγμή από την στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το πρωί της 28ης Οκτωβρίου. Τα νέα τεθωρακισμένα Marder στην πρώτη τους εμφάνιση στην παρέλαση.
Πάνω από το χώρο της παρέλασης θα πετάξουν αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (μεταξύ άλλων μαχητικά F-16 και F-4) καθώς και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού (Apache, Chinook, Kiowa Warrior κά), του Πολεμικού Ναυτικού (Sikorsky S-70) και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μια ξεχωριστή στιγμή από την στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το πρωί της 28ης Οκτωβρίου. Από αέρος το θρυλικό αεροσκάφος Spitfire MJ755 μαζί με το F-16.

Την παρέλαση θα ανοίξουν τα πολιτικά τμήματα από ιστορικούς συλλόγους και σωματεία καθώς και εθελοντικές ομάδες, ενώ θα ακολουθήσει η μηχανοκίνητη φάλαγγα με διμοιρία οχημάτων και μοτοσικλετών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πεζοπόρος φάλαγγα περιλαμβάνει το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού και τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ευελπίδων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, Ικάρων, Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής) και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δεν θα μπορούσαν, φυσικά, να λείπουν τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων -πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς αλεξιπτωτιστές- αλλά και το προσωπικό της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει με δικυκλιστές και περιπολικά της Άμεσης Δράσης, καθώς και δοκίμους υπαστυνόμους της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό Σώμα- - Ελληνική Ακτοφυλακή συμμετέχουν επιπλέον με τμήματα της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών αποτελούμενο από ορειβάτες, διασώστες και αυτοδύτες και των Ειδικών Αποστολών, της υπηρεσίας διασωστών και της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών, αντίστοιχα.

madata.gr

Post
Παράδοση Παρασκευή 12.06.2026

Μία επιπλέον παράσταση λόγω μεγάλης ζήτησης-«Τα Άσπρα Άλογα» του Ερρίκου Ίψεν

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, δύο από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς του νησιού, το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (ΠΣΚΗ), ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια

Post
Παράδοση Πέμπτη 11.06.2026

Εκδήλωση Μνήμης για το 1ο Σαμποτάζ του Αεροδρομίου Καστελλίου (1942-2026)

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χανδρούς, με αφορμή τη συμπλήρωση 84 χρόνων από το πρώτο Σαμποτάζ του Αεροδρομίου Καστελλίου που καταγράφηκε ως το πρώτο σαμποτάζ εναντίον των Δυνάμε

Post
Παράδοση Πέμπτη 11.06.2026

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11/6/26

Σήμερα γιορτάζουν: Βαρθολομαίος, Βαρνάβας, Λουκάς, Λουκία, Λουκίτσα, Ζαφειρία, Ζαφείρω, Ζαφείριος, Ζαφείρης. Χρόνια τους πολλά! Ορθόδοξος συναξαριστής: ΚΥΡΙΑΚΗ Α ? ΜΑΤΘΑΙΟΥ. «ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤ