Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 18:19 Βλέπω/Ακούω

Δόμνα Μιχαηλίδου: Η διανομή σχολικών γευμάτων ξεκινά τη 2η εβδομάδα του Οκτωβρίου


Τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διανομή 210.000 σχολικών γευμάτων σε όλη τα σχολεία, διαβεβαίωσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα, η κ. Μιχαηλίδου απέρριψε τη κατηγορία για καθυστερήσεις και φέτος στη διανομή σχολικών γευμάτων, καθώς και τον ισχυρισμό ότι το πρόγραμμα καλύπτει μόλις το 10% των μαθητών.

«Υπάρχουν και φέτος καθυστερήσεις στη διανομή σχολικών γευμάτων. Μόνο το 10% των μαθητών λαμβάνει σχολικό γεύμα. Τα κονδύλια είναι καθηλωμένα στα περσινά επίπεδα την ίδια ώρα που για τις λαϊκές οικογένειες είναι σημαντικό στήριγμα. Υπάρχει ανάγκη γενίκευσης του προγράμματος σε όλες τις βαθμίδες των μαθητών», υποστήριξε η βουλευτής του ΚΚΕ.

«Για πρώτη φορά θα ξεκινήσει τόσο νωρίς το πρόγραμμα διανομής 210.000 σχολικών γευμάτων το οποίο, με δεδομένο ότι είναι μισό εκατομμύριο οι μαθητές, καλύπτει το 40% των μαθητών και θα δοθούν σε 15% παραπάνω σχολεία φέτος», απάντησε η υφυπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε: «Τα προηγούμενα χρόνια ξεκίναγε η διανομή ακόμα και τον Απρίλιο. Πρώτη φορά ξεκινά τόσο νωρίς την ώρα που πρέπει, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, και αυτό είναι μια κατάκτηση του υπουργείου. Ήδη η διαδικασία έχει ξεκινήσει».

Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι δεν μπορούσε νωρίτερα να ξεκινήσει η διαδικασία, καθώς πρέπει πρώτα να ερωτηθούν οι γονείς αν θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και με βάσει τις απαντήσεις καθορίζεται ο ακριβής αριθμός των σχολικών γευμάτων.

 
Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 11.10.2026

Πως μπορεί ο πολίτης να δει τον συντελεστή δόμησης ακινήτου ηλεκτρονικά

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο, με απόλυτη συνέπεια προς τους πολίτες και την αγορά ακινήτων, συνεχίζει να εμπλουτίζει τις ψηφιακές υπηρεσίες του, προσθέτοντας μια νέα λειτουργία στον Ψηφιακό του Χάρτη. Μέσ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 10.10.2026

Εντοπισμός και διάσωση 33 αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Λέσβο

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Μυτιλήνης προέβησαν στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών (υπηκόων Τουρκίας), ηλικίας 37 και 31 ετών, για παραβάσεις της μεταναστευτικής νομοθεσίας.

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 10.10.2026

Από το χωράφι στο πιάτο. Η δράση για το κλίμα ξεκινά από τους μαθητές

Τη σύνδεση της τροφής με την υγεία, το περιβάλλον και το κλίμα γνώρισαν οι μαθητές του12ου Γυμνασίου Ηρακλείου, κατά την εκπαιδευτική επίσκεψή τους στοαγρόκτημα Πεσκέσι, στο Χαρασό Χερσονήσου. Την επ