Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 21:34 Ειδήσεις

Ξεκίνησε η επιστράτευση στη Ρωσία: Με δάκρυα αποχαιρετούν οι άνδρες τις οικογένειές τους


Δραματικές στιγμές ζουν οικογένειες στη Ρωσία, μετά το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική επιστράτευση.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, επτά μήνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε- στο διάγγελμά του- μερική επιστράτευση στη χώρα. Επιχειρώντας να εξηγήσει το σκεπτικό της ανακοίνωσής του, ανέφερε ότι «ο στρατός μάχεται κατά των επιχειρήσεων της Δύσης σε ένα μέτωπο έκτασης μεγαλύτερης των 1.000 χλμ. στην Ουκρανία». Όπως είπε η απόφαση ελήφθη «για να προστατεύσουμε τη μητέρα-πατρίδα, την κυριαρχία και την εδαφικής της ακεραιότητά της καθώς και την ασφάλεια των πολιτών». O Ρώσος πρόεδρος απείλησε, δε, για άλλη μια φορά με χρήση πυρηνικών όπλων λέγοντας «δεν μπλοφάρω!».

Και μετά από αυτό το διάγγελμα, έχουν ακολουθήσει δραματικές ώρες στη Ρωσία, με τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους διαμαρτυρόμενος για την εξέλιξη αυτή, τις γυναίκες να λένε πως «θα σπάσουν τα πόδια των συζύγων τους» για να μην τους επιτραπεί να πάνε στην Ουκρανία, ενώ άλλες, όταν τους επισημαίνεται πως «αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας», απαντούν «ποιο μέλλον… εδώ δεν έχουμε ούτε παρόν».

Μάλιστα, σχετικά βίντεο έχουν αρχίσει να αναρτώνται και στα social media όπου άνδρες αγκαλιάζουν τις οικογένειές τους και τις αποχαιρετούν κλαίγοντας.

madata.gr
Post
Ειδήσεις Παρασκευή 05.06.2026

Μ. Κ. Κεφαλογιάννης: «Η Ευρώπη χρειάζεται ψηφιακή αυτονομία χωρίς απομόνωση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια κούρσα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ο νέος αυτός Κανονισμός αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής τεχνολογικής κυρι

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 04.06.2026

Στο Ευρωκοινοβούλιο οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Κρήτης

Επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο πραγματοποίησαν οι Πρόεδροι και μέλη των διοικήσεων των Επιμελητηρίων Κρήτης με αφορμή την παρουσία τους στις Βρυξέλλες για τη διοργάνωση του 1ου EXPO Παγκρήτιου Forum. Στ

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 04.06.2026

Πράσινο φως από την ΕΕ για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Ουκρανία και Μολδαβία

Σημαντικό βήμα στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας και της Μολδαβίας αποτελεί η συμφωνία όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις δύο χώρες. Την ε