Image
Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 14:05 Γνώμες

Η μυστική χρήση της κουτάλας για τα μακαρόνια που ελάχιστοι γνωρίζουν

Το διαδίκτυο έχει τη «μαγική» ιδιότητα να μάς ανατρέπει με μια απλή ανάρτηση όλη μας τη ζωή (που λέει ο λόγος) και να μάς κάνει να αμφισβητούμε κάθε τι που θεωρούσαμε μέχρι πρότινος παραδεδεγμένη γνώση. Το τελευταίο «χτύπημα» ήρθε από το Facebook, όταν ένας χρήστης αποκάλυψε μέσω του προσωπικού του προφίλ τη δεύτερη χρήση της κουτάλας για τα μακαρόνια.

Ξέρεις για ποια λέμε: Για εκείνη την κουτάλα με τα «δοντάκια» περιμετρικά και την τρύπα στη μέση. Φανταζόμαστε ότι θα ξέρεις πως χρησιμεύει για να σουρώνεις με ευκολία τα μακαρόνια. Αυτό που ελάχιστοι όμως γνωρίζουν είναι ότι η τρύπα στη μέση μπορεί να σε βοηθήσει να αποφασίσεις πόσα ζυμαρικά πρέπει να βάλεις στην κατσαρόλα. Πιο συγκεκριμένα, τα μακαρόνια τα οποία χωρούν στο άνοιγμα αυτό αποτελούν την ιδανική ποσότητα για ένα άτομο, κοινώς μία μερίδα.

Το μυστικό αυτό βέβαια δεν ισχύει για τις κουτάλες εκείνες που έχουν παραπάνω από μία τρύπες ή για όσους επίδοξους μάγειρες έχουν πραγματικά λατρεία με τις μακαρονάδες. 

ourlife.gr
Post
Γνώμες Σάββατο 08.11.2025

Το μέλλον της εργασίας πρέπει να είναι ανθρώπινο

Την προηγούμενη Πέμπτη 30/10 είχα τη χαρά να συμμετάσχω στο Skill Up Forum, που διοργάνωσαν οι linq και το Envolve Entrepreneurship, σε ένα panel με θέμα «Ανάπτυξη δεξιοτήτων, συν-διαμόρφωση πολ

Post
Γνώμες Τετάρτη 05.11.2025

Έκκληση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης

? ?ερά ?παρχιακή Σύνοδος τ?ς ?κκλησίας Κρήτης ?κφράζει τή θλίψη Της καί διερωτ?ται, ?ν μέσ? ?νός κοινωνικο? περιβάλλοντος βιαιοτήτων καί ?κδηλώσεων ?πιθετικότητας καί μίσους, πο? ?δηγούμαστε; Ποιός ε?

Post
Γνώμες Τετάρτη 05.11.2025

Καραχάλιος για Καρυστιανού: «Με φώναξε να οργανώσουμε ένα κίνημα που θα φέρει την κάθαρση»

Ο Νίκος Καραχάλιος, πρώην σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, αποκάλυψε ότι η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος των Τεμπών, του είχε ζητήσει το περασμένο καλοκαίρι να τη βοηθήσει