Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 23:06 Πολιτική

Ξέφυγαν οι τουρκικές προκλήσεις: Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει σκληρή απάντηση


Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να λάβει μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στο περιθώριο της οποίας θα έχει επαφές με ηγέτες άλλων χωρών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πληροφορήθηκε εν πτήσει τα όσα υποστήριξε από το βήμα του ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι πνίγει παιδιά στο Αιγαίο, ωστόσο δε θέλησε να απαντήσει.

«Του απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών» ήταν το πρώτο σχόλιο του κ. Μητσοτάκη στους Έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, ο οποίος συμπλήρωσε πως «τα υπόλοιπα θα τα ακούσετε στην ομιλία μου την Παρασκευή από το βήμα του ΟΗΕ».

Δένδιας: Η Τουρκία να επανέλθει στη λογική
Ψευδείς χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Έδειξε δε την Άγκυρα ως υπεύθυνη για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο και κατέχει παράνομα εδάφη ξένων χωρών όπως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σημείωσε ότι η Άγκυρα είναι αυτή που θα πρέπει να απαντήσει για την ελληνική μειονότητα ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα σέβεται απόλυτα τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, η οποία ευημερεί.

Οι επαφές του πρωθυπουργού
Στη συνέχεια, ξεκίνησαν οι επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού με τους ξένους ηγέτες. Η πρώτη συνάντηση ήταν με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ.

Το βράδυ της Τετάρτης θα παρευρεθεί στη δεξίωση που παραθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα υψηλού επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το πρωί της Πέμπτης θα μεταβεί στο «ground zero» και στο Μουσείο στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, για να αποτίσει φόρο τιμής.

Στη συνέχεια θα τον υποδεχθεί ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Το απόγευμα της Πέμπτης θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο Προεδρικού Συμβουλίου Λιβύης Μοχάμεντ αλ Μένφι.

Την Παρασκευή θα συμμετάσχει σε κλειστό πρωινό με μέλη του Council on Foreign Relations, ενώ το μεσημέρι της ίδια μέρας θα απευθύνει ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

madata.gr
Post
Πολιτική Σάββατο 27.06.2026

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ, δεύτερη η ΕΛ.Α.Σ. – Υποχωρούν ΠΑΣΟΚ και «Ελπίδα»

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», καταγράφοντας οριακή άνοδο σε σχέση

Post
Πολιτική Σάββατο 27.06.2026

Η κυβερνητική αδιαφορία για το ιστορικό διατηρητέο του πρώην Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Με νέα Κοινοβουλευτική παρέμβαση, ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής ΗρακλείουΧάρης Μαμουλάκης, αναδεικνύει την κυβερνητική αδιαφορία και την ολιγωρία της ΕΤΑΔ Α.Ε. για

Post
Πολιτική Παρασκευή 26.06.2026

Β. Κικίλιας από τη Σύρο: Ασφάλεια στις θαλάσσιες μεταφορές και ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού

Τη σημασία της Σύρου ως διοικητικού, ναυτιλιακού και αναπτυξιακού κέντρου των Κυκλάδων, καθώς και την ανάγκη διαρκούς ενίσχυσης της ασφάλειας, των λιμενικών υποδομών και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των ν