Image
Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 10:27 Οικονομία

Εφορία: Τι πρέπει να πληρωθεί μέχρι τέλη Αυγούστου

Στο 92% οι υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο φοροτεχνικός, Μαρίνος Αμπελιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» έχουν υποβληθεί έως τώρα περίπου 5,9 εκατομμύρια δηλώσεις και αναμένονται περίπου 500.000 ακόμη.

«Περίπου 7 στους 10 φορολογούμενους δεν θα πληρώσει φόρο φέτος» δήλωσε ο κ. Αμπελιώτης. Εξήγησε πως αυτό αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό του 52%  που είναι μηδενικές οι φορολογικές δηλώσεις και σε ένα ποσοστό της τάξεως του 13% που είναι επιστρεπτέες οι δηλώσεις.

«Κατά μέσο όρο, το ποσό της επιστροφής αντιστοιχεί στα 414 ευρώ» συμπλήρωσε ενώ σε ό, αφορά τις χρεωστικές δηλώσεις αυτές ανέρχονται γύρω στο 35%, με το κράτος να λαμβάνει περίπου 2.5 εκατομμύρια ευρώ.

Τρόποι πληρωμής
Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν είτε σε 8 δόσεις, είτε σε 10 άτοκες με τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί παραπάνω δόσεις, μπορεί να πληρώσει σε 12 με τόκο 5.32 %, ενώ στις 24 δόσεις ο τόκος ανέρχεται στα 6.82%.

Όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό θα λάβουν μία έκπτωση 3%.

Σημειώνεται πως οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν τη δήλωσή τους εκπρόθεσμα θα έχουν πρόστιμο 100 ευρώ και μία προσαύξηση 0.73% για κάθε μήνα που καθυστερεί τη δόση του.

Ο κ. Αμπελιώτης επισήμανε πως όσοι είχαν επωφεληθεί από κάποιες ρυθμίσεις της πανδημίας (μειωμένο ενοίκιο, αναστολή εργασίας) θα πρέπει να συμπληρώσουν τον κωδικό 781.

Εξαγγελίες ΔΕΘ – Ενισχύσεις για εργαζομένους και συνταξιούχους
-Αύξηση συντάξεων 2023
-Αναδρομικά
-Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης
-«Επιταγή ακριβείας» σε ευάλωτους
-Αύξηση κατώτατου μισθού

madata.gr

Post
Οικονομία Πέμπτη 16.07.2026

ΑΑΔΕ: Άμεση ψηφιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών — Δεύτερη ευκαιρία για χιλιάδες οφειλέτες

Τη δυνατότητα άμεσης άρσης κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών ενεργοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Οι φορολογούμενοι μπορούν να ξεμπλοκάρουν τους λογαριασμούς τους, εφόσον έχουν εξοφλήσει το

Post
Οικονομία Τετάρτη 15.07.2026

Ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη στην Κρήτη (vid)

Νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας στην Κρήτη, με τους πρατηριούχους να εκτιμούν ότι η αμόλυβδη βενζίνη θα ξεπεράσει το όριο των 2 ευρώ ανά λίτρο. Όπως επι

Post
Οικονομία Τρίτη 14.07.2026

Έρευνα για την ενεργειακή και περιβαλλοντική συμπεριφορά των τουριστικών επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της Πράξης «ClusTECH – Δημιουργία Cluster Ενεργειακών Κοινοτήτων», προσκαλεί τις επιχειρήσεις του τουριστικού και συναφών κλάδων της περιοχής ε