Image
Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 10:27 Οικονομία

Εφορία: Τι πρέπει να πληρωθεί μέχρι τέλη Αυγούστου

Στο 92% οι υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο φοροτεχνικός, Μαρίνος Αμπελιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» έχουν υποβληθεί έως τώρα περίπου 5,9 εκατομμύρια δηλώσεις και αναμένονται περίπου 500.000 ακόμη.

«Περίπου 7 στους 10 φορολογούμενους δεν θα πληρώσει φόρο φέτος» δήλωσε ο κ. Αμπελιώτης. Εξήγησε πως αυτό αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό του 52%  που είναι μηδενικές οι φορολογικές δηλώσεις και σε ένα ποσοστό της τάξεως του 13% που είναι επιστρεπτέες οι δηλώσεις.

«Κατά μέσο όρο, το ποσό της επιστροφής αντιστοιχεί στα 414 ευρώ» συμπλήρωσε ενώ σε ό, αφορά τις χρεωστικές δηλώσεις αυτές ανέρχονται γύρω στο 35%, με το κράτος να λαμβάνει περίπου 2.5 εκατομμύρια ευρώ.

Τρόποι πληρωμής
Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν είτε σε 8 δόσεις, είτε σε 10 άτοκες με τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί παραπάνω δόσεις, μπορεί να πληρώσει σε 12 με τόκο 5.32 %, ενώ στις 24 δόσεις ο τόκος ανέρχεται στα 6.82%.

Όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό θα λάβουν μία έκπτωση 3%.

Σημειώνεται πως οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν τη δήλωσή τους εκπρόθεσμα θα έχουν πρόστιμο 100 ευρώ και μία προσαύξηση 0.73% για κάθε μήνα που καθυστερεί τη δόση του.

Ο κ. Αμπελιώτης επισήμανε πως όσοι είχαν επωφεληθεί από κάποιες ρυθμίσεις της πανδημίας (μειωμένο ενοίκιο, αναστολή εργασίας) θα πρέπει να συμπληρώσουν τον κωδικό 781.

Εξαγγελίες ΔΕΘ – Ενισχύσεις για εργαζομένους και συνταξιούχους
-Αύξηση συντάξεων 2023
-Αναδρομικά
-Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης
-«Επιταγή ακριβείας» σε ευάλωτους
-Αύξηση κατώτατου μισθού

madata.gr

Post
Οικονομία Σάββατο 30.05.2026

Όλες οι πληρωμές επιδομάτων, συντάξεων και εφάπαξ από τον e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ, από 2 Ιουνίου 2026 έως 5 Ιουνίου 2026

Ο προγραμματισμός των καταβολών (χάρτης πληρωμών) για την εβδομάδα από την Τρίτη 2 Ιουνίου 2026 έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026 Ειδικότερα: 1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν: Από 2 έως κα

Post
Οικονομία Παρασκευή 29.05.2026

Νέες επιδοτήσεις 1.066 δικαιούχων στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»

Σε νέα πληρωμή δικαιούχων στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Με την 15η απόφαση έγκρισης πίστωσης, την Πέμπτη 28 Μαΐου 2026 πιστώθηκε, στους λο

Post
Οικονομία Παρασκευή 29.05.2026

Άνοιξε η πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού Α21 – Μέχρι 10 Ιουλίου οι αιτήσεις

Από σήμερα, Παρασκευή 29 Μαΐου 2026, είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το ΟΠΕΚΑ Α21 – Επίδομα Παιδιού, προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν νέες αιτήσεις ή να τροποποιήσουν ήδη υπάρχ