Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022 23:56 Οικονομία

Fuel Pass 2: Σε εξέλιξη η καταβολή των ποσών - Στο τραπέζι και Fuel Pass 3


Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταβολή των ποσών του δεύτερου επιδόματος βενζίνης (Fuel Pass 2) που αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με στοιχεία το 75% των δικαιούχων επέλεξε να καταβληθεί το ποσό στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, γεγονός που δείχνει πως οι πολίτες θέλησαν να χρησιμοποιήσουν το επίδομα και για άλλες ανάγκες.

Πολλοί, ωστόσο, ήταν αυτοί που δεν είχαν τη δυνατότητα να λάβουν τη ψηφιακή κάρτα λόγω παλιάς τεχνολογίας στο κινητό τους τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται πως όσοι επιθυμούν να λάβουν το fuel pass 2 πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη φορολογική τους δήλωση, για να μπορέσει το σύστημα να αντλήσει τα σωστά εισοδηματικά κριτήρια.

Fuel Pass 3
Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός Fuel Pass 3 στο πλαίσιο των νέων μέτρων στήριξης το φθινόπωρο ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι μετά τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, ενώ πολύ καλά είναι τα στοιχεία των εσόδων του Ιουλίου.

«Τότε με βάση τις ανάγκες του τελευταίου τριμήνου θα συζητηθούν επιπλέον παρεμβάσεις», είπε και προσέθεσε: «Όλα τα έχουμε σε λίστα, το τι από αυτά θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από την εικόνα της οικονομίας τον Σεπτέμβριο».

madata.gr
Post
Οικονομία Τρίτη 27.09.2022

ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Δευτέρα, οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, στις 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερω

Post
Οικονομία Τρίτη 27.09.2022

Υποχρεωτικά POS σε όλους τους επαγγελματίες - Υποχρεωτική διασύνδεση με τις ταμειακές

Την υποχρεωτική εγκατάσταση POS σε όλους τους επαγγελματίες και την οnline διασύνδεση των ταμειακών με τα POS από τις αρχές του 2023 δρομολογούν το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ κάνοντας ένα ακόμη

Post
Οικονομία Δευτέρα 26.09.2022

Σταϊκούρας: Άλμα το 2022 εξαγωγών και ξένων επενδύσεων

«Ρεαλιστικά αισιόδοξος» ότι η Ελλάδα μπορεί -και θα τα καταφέρει- να μεταβεί σε ένα περιβάλλον υψηλής, βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης και ευημερίας για το σύνολο της κοινωνίας, π