Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 23:47 Ειδήσεις

Ιός Δυτικού Νείλου: Σε 60 ανέρχονται τα κρούσματα – Δύο θάνατοι


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 19 νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 60, ενώ έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, από την αρχή της περιόδου 2022 μέχρι τις 16/08/2022 (ώρα 11:00 πμ) έχουν διαγνωστεί συνολικά 60 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 39 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 21 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα (16/08/2022, ώρα 11:00πμ), διαγνώσθηκαν 19 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 85 ετών, με υποκείμενα νοσήματα.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται συνολικά 19 άτομα, εκ των οποίων 14 σε κλινικές και 5 σε ΜΕΘ. Εξιτήριο από το νοσοκομείο έχουν λάβει 32 άτομα, ενώ 7 άτομα δεν χρειάστηκε να νοσηλευθούν.

madata.gr
Post
Ειδήσεις Δευτέρα 28.04.2025

Κομισιόν για μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία: Παρακολουθούμε την κατάσταση - Είμαστε σε επαφή με τις αρχές

Η Κομισιόν σχολίασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ισπανία και την Πορτογαλία σχετικά με το μπλακ άουτ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνισε ότι είναι σε επαφή με τις αρχές των δυο χωρών και ότι η Επι

Post
Ειδήσεις Δευτέρα 28.04.2025

Σάκης Αρναούτογλου προς Κομισιόν: Να σταματήσει το ψηφιακό μονοπώλιο, δίκαιη πρόσβαση για όλους στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Την ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια και δίκαιη συμμετοχή όλων στα έργα ψηφιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης θέτει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 25.04.2025

Σάκης Αρναούτογλου προς Κομισιόν: Οι θάλασσες πνίγονται στη ρύπανση, οι αλιείς στον αγώνα για επιβίωση

Στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ατζέντας θέτει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, την ανάγκη ουσιαστικής εφαρμογής της Οδηγίας για τη Θαλάσσια Στρατηγική στην Ελλάδα, καταθέτοντας ερώτηση προ