Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 22:51 Πολιτική

Συναγερμός για την ενεργειακή ακρίβεια - Τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων στήριξης


Η ενεργειακή ακρίβεια, φέρνει προ των πυλών νέα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.

Με τις τιμές σε φυσικό αέριο και ρεύμα να βρίσκονται στα ύψη, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο πακέτο μέτρων, το οποίο θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σβήνει και γράφει η κυβέρνηση το νέο πακέτο μέτρων της ΔΕΘ για να στηριχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η υπέρβαση των φορολογικών εσόδων κατά 5,1 δισ. ευρώ το πρώτο επτάμηνο του έτους, δίνει νέο αέρα στην κυβέρνηση που βάζει, όπως φαίνεται, πρωταγωνιστές του νέου πακέτου συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους.

Μέτρα «αντίδοτο» στην ακρίβεια
Αυξήσεις ακόμη και άνω του 6% θα δουν συνταξιούχοι για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Όσοι έχουν προσωπική διαφορά, θα δουν μόνο λογιστική αύξηση της σύνταξής τους.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν πραγματική αύξηση στην τσέπη τους.

Αυλαία πέφτει και για την εισφορά αλληλεγγύης, καθώς καταργείται πλέον και για τους συνταξιούχους αλλά και τους μισθωτούς του δημοσίου τομέα.

Νέα αύξηση στον κατώτατο
Νέα αύξηση έρχεται το 2023 στον κατώτατο μισθό και πιθανότατα θα είναι σε ισχύ από τον ερχόμενο Μάιο, όπως συνέβη και φέτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνδυασμός των ρυθμών ανάπτυξης – πληθωρισμού επιτρέπει αύξηση τουλάχιστον 5,5% κι αυτό σημαίνει πως ο κατώτατος μισθός μπορεί να επιστρέψει στα 751 ευρώ.

Στο τραπέζι είναι μία ακόμα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών χωρίς βέβαια να έχει κλειδώσει ακόμη η τελική απόφαση, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται και το ψαλίδισμα του τέλους επιτηδεύματος, ακόμη και η κατάργησή του.

Στήριξη των ευάλωτων
Με επανάληψη των μέτρων που ήδη έχει εφαρμόσει, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά.

«Επιταγή ακρίβειας», ένα νέο fuel pass, συνέχιση των επιδοτήσεων στο ρεύμα αλλά και ένα αυξημένο επίδομα θέρμανσης είναι τα μέτρα που φαίνεται πως έχουν κλειδώσει για την στήριξη των ασθενέστερων ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

madata.gr
Post
Πολιτική Κυριακή 02.08.2026

Την θλίψη του έξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τραγικό δυστύχημα με δύο νεκρούς μετά τη σύγκρουση ελικοπτέρων στο μέτωπο της φωτιάς στην Ψάθα.

«Η απώλεια του Έλληνα συντονιστή και του Δανού χειριστή την ώρα που επιχειρούσαν στην μεγάλη πυρκαγιά του Πόρτο Γερμενού, μας γεμίζει όλους με οδύνη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειές τους

Post
Πολιτική Κυριακή 02.08.2026

Εσωτερική κρίση στην «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Η Μαρία Καρυστιανού διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγήθηκαν οι σχέσεις της προέδρου του κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία», Μαρίας Καρυστιανού, με τον δημοσιογράφο και μέχρι πρότινος εκπρόσωπο Τύπου, Θανάση Αυγερι

Post
Πολιτική Κυριακή 02.08.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ούτε «πωλούνται» τα αρχαία μας!!!! ούτε ιδιωτικοποιείται η πολιτιστική κληρονομιά

Αναλυτικά η καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του Πρωθυπουργού: Καλημέρα σε όλες και όλους. Θέλω να ξεκινήσω με τις πρώτες μεγάλες πυρκαγιές αυτού του καλοκαιριού. Οι ημέρες αυτές είναι εξαιρετικά