Image
Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 16:58 Βλέπω/Ακούω

Άγχος η ακρίβεια για τα νοικοκυριά - Τα μέτρα στήριξης που εξετάζει η κυβέρνηση

Υψηλές παραμένουν οι τιμές των προϊόντων που βάζουν στο καλάθι τους τα νοικοκυριά, ενώ ανατιμήσεις στα τρόφιμα αναμένονται και τον Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο μετά από 15 μήνες.

Η ακρίβεια αποτελεί βραχνά για τους καταναλωτές, ενώ ακόμη πιο δυσχερής θα είναι η κατάσταση τον χειμώνα εξαιτίας του αυξημένου κόστους της ενέργειας για τη θέρμανση.
 
Απέναντι σε αυτήν την εικόνα, η κυβέρνηση σχεδιάζει τα νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Να σταθούμε δίπλα σε όσους και σε όσες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις μεγάλες δυσκολίες», είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από την Τήνο που βρίσκεται για τους εορτασμούς της κοιμήσεως της Θεοτόκου αλλά και τις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού, του καταδρομικού «Έλλη».

 

madata.gr

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 06.10.2026

Εντοπισμός και διάσωση 71 αλλοδαπών στους Καλούς Λιμένες

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές των Καλών Λιμένων και της Ιεράπετρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για παρ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 06.10.2026

Νίκος Χαρδαλιάς από το Clusters Meet Regions: «Μετατρέπουμε τη γνώση, την καινοτομία και την επιχειρηματική δυναμική της Αττικής σε επενδύσεις και ποιοτικές θέσεις εργασίας»

Την ιδιαίτερη θέση που μπορεί να καταλάβει η Αττική στον νέο ευρωπαϊκό χάρτη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, κηρύσσοντας την έναρξη του C

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 06.10.2026

Περιφέρεια Κρήτης και INZEB ένωσαν μαθητές και παππούδες για το κλίμα στη Βαγιονιά

Πρακτικές των παλιότερων γενεών, που σήμερα ονομάζουμε «κυκλική οικονομία» και σταδιακά εξαφανίζονται, συζητήθηκαν μεταξύ μαθητών, παππούδων και γιαγιάδων στη δράση «Όταν η βιωσιμότη