Image
Παρασκευή 05 Αυγούστου 2022 23:57 Πολιτική

Κυβέρνηση: Ναι στην Εξεταστική της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Απάντηση στο αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη για τη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την αναζήτηση τυχόν πολιτικών ευθυνών αναφορικά με την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου, έδωσε η κυβέρνηση, δια στόματος του Γιάννη Οικονόμου.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση λέει ναι στη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, σε περίπτωση που το σχετικό αίτημα κατατεθεί επισήμως. Παράλληλα, συναινεί και στη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, καλώντας ωστόσο τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να παραστεί προσωπικά, αυτή τη φορά.

Πιο συγκεκριμένα, σε δήλωσή του για την υπόθεση, ο κ. Γιάννης Οικονόμου ανέφερε:

 
Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί.

Σύμφωνα διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.


Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά.

madata.gr

Post
Πολιτική Κυριακή 03.05.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ώρες των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν φτάσει (vid)

Η καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτησή του Πρωθυπουργού: Εκτός από τα playoffs που ξεκίνησαν, δυναμική πρεμιέρα έκανε και η πλατφόρμα ntantades.gov.gr, με πάνω από 13.500 επισκέψεις από την πρώτη κιόλα

Post
Πολιτική Πέμπτη 30.04.2026

Β. Κικίλιας για ναυτιλία και ενεργειακή μετάβαση: «Χρειάζονται ρεαλιστικές λύσεις που να μην επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους πολίτες» (

Στο Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Ναυτιλιακές Υποθέσεις, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, συμμετείχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, αναδει

Post
Πολιτική Πέμπτη 30.04.2026

Χρίστος Δήμας: Άνω των 2,3 δισ. ευρώ η αξιοποίηση πόρων σε έργα για το 2026

«Οι υποδομές δεν αποτελούν απλώς τεχνικά έργα, αλλά στρατηγικές επενδύσεις στο μέλλον της χώρας», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας στο Ετήσιο Συνέδριο, HAPCO & DE