Image
Παρασκευή 05 Αυγούστου 2022 15:32 Κρητική διατροφή

Ζυμαρικά με σολομό και αβοκάντο

Υλικά

250 γρ. ζυμαρικά
1 κ. σ. ελαιόλαδο
250 γρ. σολομό, φιλέτο
250 γρ. ντοματίνια
1 αβοκάντο
3 κ. σ. παρμεζάνα, τριμμένη
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε καλά και περιχύστε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν.
Βήμα 3
Ψήστε το σολομό για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το δέρμα και τα κόκαλα και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 4
Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, ξεφλουδίστε και κόψτε το αβοκάντο σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους.
Βήμα 5
Συνδυάστε τα ζυμαρικά, τις ντομάτες, τα αβοκάντο και το σολομό σε μια σαλατιέρα.
Βήμα 6
Προσθέστε την παρμεζάνα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρετε.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 28.11.2025

Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Κρήτη στον διαγωνισμό European Young Chef 2025

Μια κορυφαία διάκριση κατέκτησε η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς ο σεφ Γιάννης Λιαπάκης αναδείχθηκε νικητής του European Young Chef Award 2025, στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου στην Καταλο

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 24.11.2025

Ξεκίνησε η προετοιμασία για 14ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM

Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής τροφίμων, για να συμμετάσχουν στο 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα

Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 14.09.2025

Το κρητικό ελαιόλαδο αποκτά το ισχυρότερο “διαβατήριο ποιότητας” – Καταχωρίστηκε ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη από την Ε.Ε.

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταχώριση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “Κρήτη / Kriti” ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης είναι μια κατάκτηση στρατηγικής σημασί