Image
Παρασκευή 05 Αυγούστου 2022 15:32 Κρητική διατροφή

Ζυμαρικά με σολομό και αβοκάντο

Υλικά

250 γρ. ζυμαρικά
1 κ. σ. ελαιόλαδο
250 γρ. σολομό, φιλέτο
250 γρ. ντοματίνια
1 αβοκάντο
3 κ. σ. παρμεζάνα, τριμμένη
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε καλά και περιχύστε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν.
Βήμα 3
Ψήστε το σολομό για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το δέρμα και τα κόκαλα και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 4
Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, ξεφλουδίστε και κόψτε το αβοκάντο σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους.
Βήμα 5
Συνδυάστε τα ζυμαρικά, τις ντομάτες, τα αβοκάντο και το σολομό σε μια σαλατιέρα.
Βήμα 6
Προσθέστε την παρμεζάνα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρετε.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα