Image
Πέμπτη 04 Αυγούστου 2022 22:31 Είς Υγείαν

Τεράστια η διασπορά του κορονοϊού - Έως και 500.000 ενεργά κρούσματα

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να δίνει το παρών με την διασπορά να συνεχίζεται και η Όμικρον 5 να είναι η μεταδοτικότερη μέχρι σήμερα παραλλαγή του κορωνοϊού. Οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου όχι για τον Σεπτέμβρη, που μόλις θα έχουν γυρίσει οι αδειούχοι του καλοκαιριού, αλλά για τον Οκτώβρη και τον Νοέμβριο.

Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στα νησιά είναι έως και τρεις φορές μεγαλύτερος επισημαίνει ο καθηγητής Τζανάκης δεδομένου του ότι χιλιάδες τουρίστες που εντοπίζονται θετικοί σε self-tests δεν το δηλώνουν συνεχίζοντας τις διακοπές τους.

«Είναι τουλάχιστον τριπλάσιος. Υπάρχουν περίοδοι που μπορεί να είναι και τετραπλάσιος, δηλαδή αν έχουμε 17-18 χιλιάδες κρούσματα. Στην ουσία αυτά τα κρούσματα είναι γύρω στις 50.000. Ενεργά κρούσματα στην κοινότητα όλη αυτή την περίοδο είναι 500.000», σημείωσε.

Οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα είναι οι:

– Άνδρος: 26,42%

– Καβάλα: 27,95%

– Κάρπαθος: 24,53%

– Σάμος: 24,34%

– Θάσος: 18,93%

Επιστρέφουν με τον κορωνοϊό στις αποσκευές τους
Με τον κορωνοϊό στις αποσκευές τους επιστρέφουν όμως χιλιάδες ταξιδιώτες από τα νησιά, με αποτέλεσμα να είναι ήδη εμφανής η διασπορά σε περιοχές όπως η Μακεδονία και η Ήπειρος.

«Στα νησιά υπάρχει υψηλό ιικό φορτίο φαίνεται και η μεταδοτικότητα που υπάρχει. Γυρίζουν και μεταδίδουν τον ιό στις οικογένειές τους, δηλαδή στους μεγαλύτερους. Για αυτό έχουμε πει ότι γυρνώντας κάνουμε κι ένα τεστ για ξέρουμε και πού βρισκόμαστε», σημειώνει η Ματίνα Παγώνη.

Καθώς ο ιός αρχίζει να περνάει από τους νεότερους στους μεγαλύτερους, οι ειδικοί τονίζουν ότι οι άνω τον 60 θα πρέπει να κάνουν τη δεύτερη ενισχυτική δόση που θα τους προστατέψει όσο διαρκεί αυτό το κύμα μολύνσεων.

madata.gr

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 05.12.2025

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία (EU- OSHA) εξελέγη ο Πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ Ανδρέας Στοϊμενίδης, σε μία σημαντική διάκριση για τη χώρα και τα ελληνικά συνδικάτα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός ΥΑΕ (EU- OSHA) συντονίζει την παραγωγή μελετών, ερευνών, καλών πρακτικών, τεχνικών οδηγιών, εκστρατειών ευαισθητοποίησης για τα θέματα της ΥΑΕ, υπό την αιγίδα της Ε.Ε. Κύριες δ

Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 04.12.2025

Τι να μην φας όταν έχεις μείνει πολλές ώρες νηστικός

Μπορεί να μην έχει σημασία αν είναι πρωί, μεσημέρι ή βράδυ. Αν το στομάχι σου έχει μείνει άδειο για αρκετές ώρες, λειτουργεί διαφορετικά από το συνηθισμένο: τα οξέα αυξάνονται, η ενέργειά σου πέφτει,

Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 04.12.2025

Πώς η υψηλή αρτηριακή πίεση επηρεάζει τον εγκέφαλο καθώς μεγαλώνουμε – Τι δείχνουν οι νέες επιστημονικές μελέτες

Η αρτηριακή πίεση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους δείκτες υγείας, καθώς επηρεάζει άμεσα την καρδιά, τα αγγεία και σε μεγάλο βαθμό τον εγκέφαλο. Αν και η υπέρταση συχνά δεν εμφανίζει συμπτώματα,