Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 23:29 Πολιτική

Βαρουφάκης: Υποστηρίζει ότι παρακολουθούσαν και το δικό του κινητό


Mετά την αποκάλυψη ότι υπήρξε απόπειρα υποκλοπής του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ο Γιάνης Βαρουφάκης μοιράζεται μια παρόμοια ιστορία μέσω ανάρτησης του στο Facebook.

Όπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία «πέραν αμφισβήτησης» ότι το 2015, κι εν μέσω συμμετοχής του σε κρίσιμα Eurogroup, το κινητό του είχε πέσει θύμα του ίδιου λογισμικού.

«Πράγματι, τέτοιες καταγγελίες παρακολουθήσεων απαιτούν απάντηση από επίσημα χείλη. Είναι μια θλιβερή πρακτική που την γνωρίζω καλύτερα απ’ όσο θα ήθελα. [Όπως έχω δηλώσει δημόσια, τα αποδεικτικά στοιχεία παρακολούθησης του δικού μου τηλεφώνου είναι πέραν αμφισβήτησης.]

Η καταγγελία ενός πολιτικού αρχηγού για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του εγείρει σοβαρές ανησυχίες και η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Αντίστοιχες καταγγελίες έχουν υπάρξει στο παρελθόν και από το ΚΚΕ και δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια απάντηση από την Πολιτεία.

Το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει σχετική τροπολογία στο παρελθόν για την απαγόρευση προμήθειας, εμπορείας και εγκατάστασης λογισμικών κατασκοπείας πληροφοριακών συστημάτων, την οποία καλούμε την Κυβέρνηση να κάνει δεκτή και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να την στηρίξουν».

Πηγή: topontiki.gr

Post
Πολιτική Σάββατο 07.02.2026

Συμμετοχή ΥΕΘΑ Ν. Δένδια στο “The India - EU Forum” στο Νέο Δελχί στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ινδία

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συμμετείχε σήμερα, Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026, σε συζήτηση στο 1ο “The India – EU Forum”. Στo Forum, το οποίο συνδιοργανώθηκε στο Νέο Δελχί απ

Post
Πολιτική Παρασκευή 06.02.2026

Χρίστος Δήμας: Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου στη Θεσσαλία

Εργοτάξια αποκατάστασης των οδικών υποδομών στις οποίες προκλήθηκαν ζημιές από την κακοκαιρία «Daniel» και «Elias» σε περιοχές της Θεσσαλίας επισκέφθηκε, σήμερα, ο Υπουργός Υπο

Post
Πολιτική Παρασκευή 06.02.2026

Σταύρος Καλαφάτης: “Δημιουργούμε στρατηγικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας στην αλυσίδα αξίας ημιαγωγών της Ευρώπης”

“Η Ελλάδα εξελίσσεται σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον. Η τεχνολογική καινοτομία αποκτά ολοένα και πιο σημαίνοντα ρόλο. Γι΄αυτό και η ίδρυση -πριν από επτά μήνες από το Υπουργείο Α