Κυριακή 03 Ιουλίου 2022 14:33 Βλέπω/Ακούω

Πανελλαδικές 2022: Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής – Τι είπε η Νίκη Κεραμέως


Προσπάθειες ώστε οι βάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να ανακοινωθούν πριν της 15 Αυγούστου γίνονται σύμφωνα με τα όσα είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως δεν απέκλεισε να σημειωθεί πτώση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές και τμήματα.

Σε σχέση με το νέο ολοήμερο σχολείο τόνισε στο OPEN πως από Σεπτέμβριο επεκτείνεται το ωράριο με διαδραστικές δράσεις. Στο 50% των ολοήμερων τμημάτων όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά, θα λειτουργούν μέχρι τις 17.30. Η πρόσβαση των μαθητών θα είναι χωρίς κανένα κριτήριο. «Θα προσλάβουμε για αυτό 3.500 επιπλέον προσωρινούς εκπαιδευτικούς», πρόσθεσε η κ. Κεραμέως.

Αναφορικά με νομοσχέδιο για την Παιδεία η κ. Κεραμέως υποστήριξε στο Open πως οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν διπλά πτυχία, να κάνουν εσωτερικό Erasmus.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε θετικά, και  είμαστε στη διαδικασία έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος και αμέσως μετά θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι ομάδες προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων», είπε, τέλος, η κ. Κεραμέως αναφερόμενη στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 22.03.2026

Τέμπη: «Φρούριο» το Γαιόπολις στη Λάρισα για τη δίκη του αιώνα – 36 κατηγορούμενοι και 350 μάρτυρες

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ένα ογκώδες κατηγορητήριο 1.267 σελίδων, ξεκινά αύριο η δικαστική διαδικασία που αναζητά δικαίωση για το δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα. Το συνεδριακό κέντρο το

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 22.03.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 22/3/26

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Τοπικές βροχές που σημειώνονται στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, την Εύβοια και την Θράκη και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά των υπόλοιπων ηπ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 21.03.2026

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με θέμα: «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Μικτές Μεταναστευτικές Ροές» στo πλαίσιο εκπαιδεύσεων του προσωπικού σε θέματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Συνόρων

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Αρχηγείου Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. για την αναβάθμιση του επιπέδου εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των στελεχών του, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα,